Ηταν μια είδηση που πέρασε στα ψιλά, όπως συνήθως περνούν οι ειδήσεις για αφρικανούς ποδοσφαιριστές ομάδων των μικρότερων κατηγοριών στην Ελλάδα. Ωστόσο είναι μια είδηση που αποδεικνύει το μέγεθος της ελληνικής υποκρισίας και τον κυνισμό της ποδοσφαιρικής γραφειοκρατίας: Ο Τζον καμαρά της Λαμίας εκλήθη προ ημερών σε απολογίαενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ, επειδή σε παιχνίδι στη Λάρισα την περασμένη εβδομάδα σήκωσε τη φανέλα του και εμφάνισε ένα μπλουζάκι που έγραφε: «We are West Africans. We are not a virus» (Είμαστε Δυτικο-Αφρικανοί. Δεν είμαστε ιός).

Εχοντας ήδη «στοχοποιηθεί» από διάφορα ρεπορτάζ για τον «προβληματισμό» που προκαλεί η παρουσία του παίκτη από τη Σιέρα Λεόνα στη Λαμία, λόγω της παγκόσμιας ανησυχίας που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του Εμπολα, ο Καμαρά προσπάθησε να καταδείξει τον ρατσισμό που υφίσταται, αυτός και άλλοι ποδοσφαιριστές από τη Δυτική Αφρική.

Πάνω στο μπλουζάκι υπήρχαν τυπωμένες οι σημαίες της Λιβερίας και της Γουινέας, των κρατών δηλαδή που μαζί με τη Σιέρα Λεόνε, τη χώρα του ποδοσφαιριστή, πλήττονται περισσότερο από τον Έμπολα.

Η ειρωνεία είναι ότι το άρθρο 14 παρ. 5, το οποίο υποτίθεται ότι παραβίασε ο μέσος από τη Σιέρα Λεόνε, επισημαίνει ότι: «Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που με αποκάλυψη του εσωτερικού της φανέλας του διαφημίζουν προϊόντα ή αποκαλύπτουν ρατσιστικά ή υβριστικά συνθήματα τιμωρούνται με χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, εφ’ όσον η παράβασή τους αυτή δεν τιμωρείται βαρύτερα κατά τον πειθαρχικό κώδικα».

Την προσεχή Πέμπτη ο Καμαρά θα παρουσιαστεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή προκειμένου να πείσει για το αυτονόητο, ότι το μήνυμά του κάθε άλλο παρά ρατσιστικό ήταν…