Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου και του μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης υπέβαλε ο Ηλίας Μπέτσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΒΖ.

Η εταιρεία γνωστοποίησε πως με νεότερη ανακοίνωσή της θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την εκλογή του νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται πως η ΕΒΖ βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς εφαρμόζει ένα σχέδιο λειτουργικής αναδιάρθρωσης, που στοχεύει στη διατήρηση του μεριδίου της στην αγοράς, στην ανάκτηση ρευστότητας, στη μείωση του κόστους μισθοδοσίας και εξόδων διοίκησης και την αύξηση των πωλήσεων.

Ειδικό βάρος δίνεται σε ενέργειες που στοχεύουν στη μείωση του κόστους ενέργειας, του μισθολογικού κόστους, του κόστους διοικητικής λειτουργίας, των υπηρεσιών μεταφοράς τεύτλων, αλλά και στην ενοποίηση των εργοστασίων με αναστολή της παραγωγικής λειτουργίας των μονάδων Σερρών και Ορεστιάδας και την επεξεργασία των τεύτλων αποκλειστικά στην μονάδα στο Πλατύ Ημαθίας.

Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ορεστιάδα εργάζονταν πριν από την αναστολή λειτουργίας 47 άτομα και οι τευτλοπαραγωγοί στην περιοχή έσπερναν συνολικά 18.000 στρέμματα.

Στις Σέρρες, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανέρχονταν σε 59 και συνολικά οι παραγωγοί τεύτλων έσπερναν 13.000 στρέμματα και στο Πλατύ Ημαθίας οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 106 άτομα και 50.000 στρέμματα αντίστοιχα.