Περισσότεροι από 100 άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν την Τετάρτη από την κατολίσθηση που σημειώθηκε στην κεντρική νότια Σρι Λάνκα, δήλωσε ο υπουργός Διαχείρισης Καταστροφών Μαχίντα Αμαραουίρα.

«Περισσότεροι από 100 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί», δήλωσε ο υπουργός προς το Reuters από τον τόπο της καταστροφής στο χωριό Χαλντουμούλα, σε απόσταση 190 χλμ. προς την ενδοχώρα από την πρωτεύουσα Κολόμπο, στην περιοχή Μιριγιαμπέντα της Κοσλάντα.

«Διακόψαμε τις επιχειρήσεις διάσωσης λόγω του σκοταδιού και της κακοκαιρίας. Υπάρχει επίσης κίνδυνος να σημειωθούν και άλλες κατολισθήσεις. Θα συνεχίσουμε από αύριο», δήλωσε ο υπουργός.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κέντρου Διαχείρισης Καταστροφών Σάραθ Λαλ Κουμάρα είχε δηλώσει πως 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατολίσθηση και ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 300.

«Στην περιοχή όπου αναφέρθηκε η κατολίσθηση ζουν κυρίως άνθρωποι που εργάζονται στις φυτείες τσαγιού. Μεταξύ αυτών είναι και οι περισσότεροι αγνοούμενοι», δήλωσε ο Κουμάρα.

Ο υποστράτηγος Μάνο Περέρα έκανε γνωστό πως περίπου 500 στρατιώτες εστάλησαν για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αλλά οι βροχοπτώσεις και νέες κατολισθήσεις που σημειώνονται στην περιοχή εμποδίζουν τις προσπάθειες.

Περίπου 120 κατοικίες καταστράφηκαν από την κατολίσθηση, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε γύρω στις 7.30 π.μ. (τοπική ώρα, 04.00 ώρα Ελλάδας) έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια της νύκτας.

Ο πρόεδρος Μαχίντα Ρατζαπάκσα έδωσε οδηγίες στο υπουργείο Αμυνας και το υπουργείο Διαχείρισης Καταστροφών να στείλουν επιπλέον συνεργεία για να βοηθήσουν τους πληγέντες.