Η Βρετανία πρέπει να πληρώσει ένα επιπλέον ποσό 2,1 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της ΕΕ εντός των προσεχών εβδομάδων, λόγω της ευημερίας της, αναφέρουν οι Financial Times, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια βαριά επιβάρυνση που θα προσθέσει περαιτέρω στους πονοκεφάλους που αντιμετωπίζει ο Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με την Ευρώπη στο εσωτερικό της χώρας του.

Το ποσό είναι αντισταθμιστικό για το γεγονός ότι βρετανική οικονομία έχει καλύτερες επιδόσεις από άλλες χώρες της ΕΕ από το 1995.

Η πληρωμή πρέπει να γίνει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου και αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα πέμπτο της καθαρής συνεισφοράς της χώρας το περασμένο έτος.

Η Γαλλία, αντίθετα, θα λάβει επιστροφή 1δισ. ευρώ έκπτωση, σύμφωνα με υπολογισμούς των Βρυξελλών που ήρθαν σε γνώση των Financial Times.

Ο βρετανός πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να αμφισβητήσει την πρόσθετη επιβάρυνση και το βράδυ της Τετάρτης είχε συνάντηση με τον ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, η χώρα του οποίου θα αντιμετωπίσει επίσης πρόσθετη επιβάρυνση, αν και πολύ μικρότερη (642 εκατ. ευρώ).