«Νιώθω υπέροχα μετά από τέτοιες νίκες, που είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και όχι δικής μου. Ολα τα παιδιά ήταν απίστευτα απόψε και καταφέραμε να λυγίσουμε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης».

Ο Ρομπέρτο είχε ήδη «ντυθεί» Αγιος στο Διαδίκτυο από φίλους της ομάδας του και έδειχνε να το απολαμβάνει ενώ ακόμα και στα ιταλικά μέσα τα σχόλια ήταν διθυραμβικά για τον ισπανό πορτιέρο . Στο δε twitter τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν με πιο χαρακτηριστικό: «Αυτός μπορεί να σώσει και την ελληνική οικονομία»!

«Εκανε λάθος πρόβλεψη ο Ρομπέρτο»

Ο Μίτσελ είχε τα κέφια του στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν λογικό να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον Ρομπέρτο.

«Βρήκε το αποτέλεσμα και τον σκόρερ, αλλά όχι τον τρόπο. Ο Κασάμι σκόραρε με το πόδι και ο Ρομπέρτο είχε προβλέψει με το κεφάλι, ξέρετε γιατί; Επειδή ο συμπαίκτης του έχει μεγάλη κεφάλα!

Πέρα από αστεία, ο Ρομπέρτο ήταν εκπληκτικός και ό,τι επίθετο και να του δώσουμε θα είναι λίγο. Ελπίζω πλέον ο Ντελ Μπόσκε να τον καλέσει στην εθνική Ισπανίας, το αξίζει πέρα για πέρα» τόνισε ο Μίτσελ που πέρυσι στο αντίστοιχο μεγάλο βράδυ του ισπανού πορτιέρο του έκανε το τραπέζι.

«Δεν το πλήρωσα εγώ αλλά η γυναίκα μου που βάζει και το φαγητό, άρα ας παίζει έτσι και εγώ θα τον τραπεζώνω συνέχεια…» είπε ο ισπανός τεχνικός που είχε τα κέφια του και πείραξε μέχρι και τους δημοσιογράφους.

«Πείτε μου εσείς την ενδεκάδα»

«Να είστε σίγουροι ότι την Κυριακή δεν θα κάνω το ίδιο λάθος με πέρυσι με τον Παναθηναϊκό. Για να μην ανησυχείτε σας λέω ότι δεν θα παίξει σχεδόν κανείς παίκτης από αυτούς που έπαιξαν με την… Μάντσεστερ» είπε με νόημα ο ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ, μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Γιουβέντους και είχε απάντηση για όλα ακόμα και με… μπηχτές, όπως όταν ρωτήθηκε αν το περσινό πάθημα (βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό, αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ) του έγινε μάθημα:

«Πέρυσι παίζαμε εξαιρετικά με τον Παναθηναϊκό μέχρι που συνέβη κάτι εντελώς άσχετο με το ποδόσφαιρο, που ήταν το συμβάν με τον Ολαϊτάν που τάραξε όλη την ομάδα. Ομως ευχαριστώ για τις υποδείξεις και περιμένω να μου προτείνετε εσείς τους 11 της Κυριακής» είπε αρχικά ο Ισπανός απαντώντας σε ερώτηση συναδέλφου, ενώ νωρίτερα απευθυνόμενος σε άλλον δημοσιογράφο έλεγε: «Μήπως θα με ρωτήσετε απόψε για τον Μποτία, γιατί εγώ θα μιλήσω για αυτόν» και όταν ο συνάδελφος του απάντησε ότι η κριτική είναι η δουλειά του δημοσιογράφου και πως δεν ήθελε να τον προσβάλει ο πανέξυπνος Ισπανός είπε: «Κατάλαβα. Αρα το παίρνω ως συγγνώμη προς τον Μποτία και θα του το μεταφέρω»!

Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι έσταζε μέλι για τους παίκτες του: «Εφάρμοσαν άψογα το πλάνο και έβγαλαν τους αντιπάλους τους από το ρυθμό τους. Απλώς στα αποδυτήρια τους θύμισα ότι όταν παίζουμε ομαδικά είμαστε σαφώς ποιοτικότεροι και μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα» είπε στη συνέχεια ο τεχνικός του Ολυμπιακού που είδε την ομάδα του να έχει έξι βαθμούς μετά από τρία παιχνίδια έχοντας νικήσει Γιουβέντους και Ατλέτικο και χάνοντας από Μάλμε!

«Απίστευτο έτσι; Και όμως εγώ το πίστευα ότι μπορούσαμε να είχαμε αυτή τη συγκομιδή. Αλλά εγώ είμαι τρελός και πιστεύω ότι θέλω» κατέληξε ο ισπανός τεχνικός ενώ λίγο νωρίτερα ο ιταλός συνάδελφός του Μάσιμο Αλέγκρι παραδέχτηκε:

«Μας πλήγωσε πολύ ο Ολυμπιακός παίζοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δυστυχώς όλη η ομάδα μου ήταν κατώτερη των προσδοκιών στο πρώτο ημίχρονο το οποίο και… πετάξαμε στα σκουπίδια και για αυτό υπεύθυνος είμαι εγώ. Ομως πιστεύω ακόμα στην πρόκριση».

Μαρινάκης: Διαφημίσαμε την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έκρυψε τη χαρά του, αλλά υπενθύμισε: «Η ομάδα έπαιξε πάρα πολύ καλά, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, αλλά για εμάς και για μένα προσωπικά, αυτό που μετράει είναι να κερδίσουμε την Κυριακή.

»Σίγουρα η ομάδα γράφει ιστορία και διαφημίσαμε για μια ακόμα φορά την Ελλάδα στο εξωτερικό, κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα, τη «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, με πάρα πολύ ποιοτικούς παίκτες, που κάνουν τη διαφορά.

»Ομως εγώ για ακόμα μία φορά σκέφτομαι την Κυριακή και το τι πρέπει να κάνουμε εκεί».