Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε από το Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας, της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε βάρος 59χρονου επιχειρηματία, για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.

Η επιχείρησή του, που έχει έδρα στην Πάτρα, τουλάχιστον από το 2012, συμμετείχε σε ανοικτούς δημόσιους διαγωνισμούς για την προμήθεια ελαστικών οχημάτων λεωφορείων για εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Ο.ΣΥ. Α.Ε.

Προκειμένου να προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή, η εν λόγω επιχείρηση προσκόμιζε στοn φάκελο της τεχνικής προσφοράς πλαστά πιστοποιητικά ξένου οίκου αξιολόγησης, σύμφωνα με τα οποία τα προσφερόμενα ελαστικά, που παράγονταν σε χώρα της Ασίας, πληρούσαν τόσο τις προδιαγραφές της προκήρυξης της Ο.ΣΥ. Α.Ε., όσο και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το 2012 η Ο.ΣΥ. Α.Ε. προμηθεύθηκε από την επιχείρηση του 59χρονου τουλάχιστον 9.000 ελαστικά διαφόρων διαστάσεων, αμφιβόλου ποιότητας, από μη πιστοποιημένο κατασκευαστή, αντί του ποσού των 2.523.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου προσδιοριστεί επακριβώς η έκταση της απάτης, καθώς και η τυχόν παράνομη εμπλοκή-συμμετοχή του 59χρονου σε άλλους δημόσιους διαγωνισμούς.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από