Μεγάλες ποσότητες ηρωίνης εισήγαγε από την Τουρκία και διακινούσε στην Ελλάδα η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν, σε Αθήνα, Ζωγράφου, Παλαιό Φάληρο και Θεσσαλονίκη, πέντε μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για τρεις Ελληνες, 39χρονο, 40χρονη και 54χρονη, και για δύο Αλβανούς, ηλικίας 39 και 43 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο Αλβανοί.

Οπως προέκυψε, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση. Εφάρμοζαν συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης και είχαν διακριτούς ρόλους ως προς την επαφή με τους τούρκους προμηθευτές, τον έλεγχο της ποιότητας της ηρωίνης, τη μεταφορά της σε ειδικά μετασκευασμένο χώρο (κρύπτη) αυτοκινήτων, τηναπόκρυψή της, καθώς και τη διακίνηση και μεταφορά των χρημάτων που προέρχονταν από το εμπόριο των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των ερευνών σε σπίτια, χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 κιλά και 942,4 γραμμ. ηρωίνης, σκόνη άγνωστης χημικής συστάσεως βάρους 5 κιλών και 620 γραμμ., 2,5 γραμμ. χασίς, πέντε ναρκωτικά χάπια, 39,4 γραμμ. μεθαδόνης σε υγρή μορφή, ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, μία μοτοσικλέτα, 1.000 ευρώ και 25 λίρες Τουρκίας, 14 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πλήθος νάιλον συσκευασίες.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.