Για την προσφορά του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς προς την Ελληνική Αστυνομία βράβευσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Μιχάλη Σάλλα, σε ειδική τελετή στο υπουργείο.

Ο υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Σάλλα για τη συνολική προσφορά του Ομίλου προς την ΕΛ.ΑΣ., που κατά την τελευταία πενταετία φτάνει στο ποσό των 1.692.194 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά έχουν διατεθεί για την αγορά 95 μοτοσικλετών, 550 αλεξίσφαιρων γιλέκων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
  
Η τελευταία προσφορά του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς διατέθηκε για την απόκτηση 10 οχημάτων τύπου τζιπ, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των Αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).
  
«Δεν είναι μόνο η χρηματική αξία της δωρεάς, αλλά κυρίως το μήνυμα που αυτή η ενέργεια εκπέμπει προς την κοινωνία. Τέτοιου είδους προσφορές αποδεικνύουν τι μπορεί να επιτευχθεί -ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης- όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία έρχεται να στηρίξει τις ανάγκες και τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό, η δωρεά αυτή αποτελεί καταρχήν μία πράξη στήριξης της προσπάθειας της Ελληνικής Αστυνομίας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, άρα επί της ουσίας μια πράξη ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

«Ολοι αναγνωρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια το έργο και η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει συντελέσει σε καθοριστικό βαθμό, τόσο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, όσο και στη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας, κάτι το οποίο, με δεδομένη την κρίσιμη συγκυρία, έχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία. Σας ευχαριστούμε για αυτά που κάνετε και σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Ομιλος της Τράπεζας Πειραιώς θα συνεχίσει έμπρακτα να είναι δίπλα σας» ανέφερε ο κ. Σάλλας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από