Ο γαλλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediapart επιμένει ότι το έγγραφο το οποίο παρουσίασε το 2012 και αφορούσε σε μια συμφωνία που είχε συνάψει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη για τη χρηματοδότηση του πρώτου, είναι αυθεντικό.

Η αυθεντικότητα του εγγράφου αυτού ερευνάται από το δικαστήριο, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο Σαρκοζί εναντίον του ιστότοπου, μια ξεχωριστή υπόθεση από αυτή της χρηματοδότησης, το 2007, της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου από τον Καντάφι.

Ακόμη κι αν οι ερευνητές καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το έγγραφο αυτό είναι πλαστογραφημένο, αυτό δεν πρόκειται να έχει επιπτώσεις στην υπόθεση της χρηματοδότησης.

«Οσον αφορά στη Λιβύη, (οι δικαστές) γνωρίζουν ότι τα έγγραφα είναι πλαστά», δήλωσε ο Σαρκοζί στη εφημερίδα Journal du dimanche, ενώ στο παρελθόν είχε κάνει λόγο για «ένα τεράστιο λάθος».

Σε απάντηση, το Mediapart έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα μια αστυνομική έκθεση σύμφωνα με την οποία «η ομόφωνη άποψη των ανθρώπων που το εξέτασαν είναι ότι το έγγραφο που δημοσιοποίησε ο Mediapart φέρει όλα τα χαρακτηριστικά των επίσημων εγγράφων της λιβυκής κυβέρνησης της εποχής εκείνης σε ό,τι αφορά τη χρονολογία, την τυπολογία και το στιλ γραφής που χρησιμοποιεί».

Το έγγραφο αυτό, που χρονολογείται από το 2006, έχει υπογραφεί από τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης Μούσα Κούσα και κάνει λόγο για μια συμφωνία της κυβέρνησης της χώρας να προσφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από