Ούτε μήνας δεν έχει περάσει από τη μέρα που το «Ευχαριστώ για αυτή τη στιγμή» στόλιζε τις προθήκες των γαλλικών βιβλιοπωλείων και η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας είναι ήδη εκατομμυριούχος. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έναν πρόχειρο υπολογισμό της γαλλικής Figaro.

Τα νούμερα έχουν ως εξής: σε διάστημα 16 ημερών, οι «εξομολογήσεις» της Βαλερί Τριερβελέρ είχαν ήδη πουλήσει 442.000 αντίτυπα, περιλαμβανομένων των ebooks, σύμφωνα τον Εκδοτικό Οίκο Les Arenes. Κάθε αντίτυπο πωλείται προς 20 ευρώ.

Πόσα μάς κάνουν; Περίπου 9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η Τριερβελερ έχει ήδη βάλει στη τσέπη 1,3 ευρώ, σύμφωνα με τη Figaro.

Εκτός από τον απλούστατο πολλαπλασιασμό, η γαλλική εφημερίδα έβαλε κάτω μολύβι και χαρτί και υπολόγισε. Το 53% της λιανικής τιμής του βιβλίου πηγαίνει στους διανομείς, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό το μοιράζονται ο εκδότης, ο συγγραφέας και ο ατζέντης του. Οπότε, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι τρεις τους μοιράζονται 4,1 εκατ. ευρώ.

Ακόμη όμως και αν τα κέρδη ή μοιρασιά δεν είναι ακριβώς όπως τα υπολογίζει η Figaro, η εισπρακτική επιτυχία του βιβλίου είναι αναμφισβήτητη. Και μόνο το γεγονός ότι τυπώθηκαν 270.000 ακόμη βιβλία, διότι οι πρώτες 200.000 εξαντλήθηκαν, τα λέει όλα.