Μετά τον Φρανσουά Ολάντ σε ρόλο… γυμνού περφόρμερ επί σκηνής, ήρθε η σειρα του προκατόχου του να πρωταγωνιστήσει σε ένα ανάλογο «σόου».

Ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματός του (έχοντας το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές του 2017) παρουσιάζεται από το γαλλικό περιοδικό Marianne ως… Φρέντι Κρούγκερ.

«Sarko 2: Le Retour» (Σαρκό 2: Η Επιστροφή) είναι ο βασικός τίτλος στο εξώφυλλο του δημοφιλούς περιοδικού, το οποίο θα κυκλοφορήσει το Σάββατο.

Ο πρών πρόεδρος της Γαλλίας εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα του περιοδικού ως άλλος Φρέντι Κρούγκερ στον «Εφιάλτη στον δρόμο με τις λεύκες».

Στην ταινία του Γουες Κρέιβεν (παραγωγής 1984), ο Κρούγκερ, ένας κατά συρροή δολοφόνος, χρησιμοποιεί ένα μεταλλικό γάντι εξοπλισμένο με λεπίδες για να σκοτώσει τα θύματά του.

Στην πραγματικότητα, ο Σαρκό – όπως τον φαντάζεται το περιοδικό – επιστρέφει στον τόπο του «εγκλήματος» (φορώντας το ίδιο μεταλλικό γάντι και με θανατηφόρο βλέμμα) για να πάρει την εκδίκησή του από τον Ολάντ, ο οποίος τον νίκησε στις εκλογές του 2012.

Θα τα καταφέρει; Αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, μάλλον δύσκολα: δύο στους τρείς γάλλους δεν θέλουν να δουν τον Νικολά Σαρκοζί να διεκδικεί δεύτερη προεδρική θητεία.

Ο ίδιος, πάντως, ετοιμάζει την αντεπίθεσή του: το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή με ανάρτηση στο Facebook, το Σάββατο ενδέχεται να δημοσιεύσει άρθρο (ή να παραχωρήσει συνέντευξη) σε γαλλική εφημερίδα και την Κυριακή θα παραχωρήσει συνέντευξη σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει τις «εξορμήσεις» του στη γαλλική επαρχία, με πρώτο σταθμό τη Λίλλη.