Είναι ο πιο αντιδημοφιλής πρόεδρος της Γαλλίας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται η μία μετά την άλλη ισοδυναμούν με κατραπακιές: το 83% των Γάλλων έχει αρνητική άποψη για τους χειρισμούς του, το 85% δεν θέλει να τον ξαναδεί υποψήφιο και το 62% του ζητά να παραιτηθεί!

Δεν είναι μόνον η οικονομική κατάσταση στη Γαλλία (η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο) που έχει στοιχίσει στον Φρανσουά Ολάντ. Είναι και τα σεξουαλικής φύσεως σκάνδαλα, αλλά και το πρόσφατο βιβλίο της πρώην συντρόφου του, το οποίο επέφερε πλήγμα στο σοσιαλιστικό προφίλ του, αποκαλύπτοντας ότι ο γάλλος πρόεδρος αποκαλεί «φαφούτηδες» τους φτωχούς (κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε).

Μοιραία, ο Φρανσουά Ολάντ αποτελεί σχεδόν καθημερινά στόχο των γάλλων γελοιογράφων.

Το τελευταίο «κρούσμα» ήρθε σε μορφή… αφίσας: το σατιρικό γαλλοβελγικό περιοδικό Fluide Glacial, το οποίο κυκλοφόρησε την Πέμπτη, παρουσιάζει τον γάλλο πρόεδρο γυμνό σε ένα ένθετο πόστερ που προσφέρει στους αναγνώστες του.

Ο Ολάντ εμφανίζεται ως περφόρμερ που δίνει σόου πάνω σε μια σκηνή και από κάτω το κοινό του τον αποθεώνει. Στο φόντο διακρίνονται καρδούλες και αστέρια.

Το μόνο που φορά είναι… λευκές αθλητικές κάλτσες και κράνος (αναφορά στο κράνος που φορούσε όταν επέβαινε σε μηχανάκι πηγαίνοντας να συναντήσει την τότε κρυφή ερωμένη του Ζιλί Γκαγέ), ενώ πάνω από τα γεννητικά του όργανα είναι δεμένος ένας φιόγκος στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Το περιοδικό – που πωλείται προς 4,90 ευρώ – δεν δίστασε να… γυρίσει τον Ολάντ και από την άλλη μεριά: στα οπίσθιά του έχει «χτυπήσει» τατουάζ που γράφει: «Αγαπώ το Fluide Glacial»!

«Ο πρόεδρος είναι γυμνός» μοιάζει να λέει το περιοδικό, λίγες ώρες πριν αρχίσει η δυσκολότερη ίσως συνέντευξη Τύπου της θητείας του, που θα δώσει το απόγευμα της Πέμπτης, παρουσία 300 δημοσιογράφων.