Για ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, και συγκεκριμένα για μη έκδοση μεγάλου αριθμού αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ένας 41χρονος και μία 38χρονη, διαχειριστές εταιρείας-ψητοπωλείου.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στο Χαλάνδρι, εντοπίστηκε σε λειτουργία εντός του καταστήματος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που εξέδιδε παράνομες-εικονικές αποδείξεις, οι οποίες προσομοίαζαν με τις προβλεπόμενες.

Διαπιστώθηκε ότι, με τη χρήση κατάλληλα διαμορφωμένου λογισμικού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, καταχωρούνταν οι ληφθείσες παραγγελίες και στη συνέχεια εκτυπώνονταν οι παράνομες αποδείξεις σε θερμικό χαρτί, όμοιο με αυτό των προβλεπόμενων αποδείξεων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πελάτης που λάμβανε τη συγκεκριμένη απόδειξη να πείθεται ότι έλαβε τη νόμιμη απόδειξη.

Από τους αστυνομικούς ελήφθησαν αντίγραφα των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα οποία εστάλησαν για περαιτέρω εξέτασή τους στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την αντιπαραβολή στοιχείων που διενεργήθηκε μεταξύ των ολοκληρωμένων παραγγελιών και των νόμιμων αποδείξεων που είχαν εκδοθεί, για τη χρονική περίοδο από 08/05/2012 έως και 22/06/2013, προέκυψε φοροδιαφυγή μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων.

Συγκεκριμένα, προέκυψε η μη έκδοση τουλάχιστον 373 παραστατικών στοιχείων, συνολικής αξίας 217.247 ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία απέφυγε την απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 40.585 ευρώ.

Για τις διαπιστωθείσες διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από