Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο πολυβραβευμένος στις Κάννες και στη Βενετία ηθοποιός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια απασχολεί την επικαιρότητα με τον επιθετικό χαρακτήρα του, αλλά και με το «φλερτ» του στη Ρωσία του Πούτιν, μίλησε δημόσια για την – σε βαθμό εξάρτησης – σχέση του με το αλκοόλ.

Ο 65χρονος Γάλλος, ο οποίος υποδύεται τον Ντομινίκ Στρος-Καν στη νέα ταινία «Welcome To New York», υποστήριξε ότι πίνει έως και 14 μπουκάλια αλκοόλ την ημέρα, ξεκινώντας από τις 10 το πρωί!

«Οταν βαριέμαι, πίνω. Εκτός από κάποιες περιστασιακές στιγμές υποχρεωτικής αποχής. Εχοντας υποβληθεί σε επέμβαση μπαϊπάς (πέντε φορές), και λόγω της χοληστερίνης, πρέπει να είμαι προσεκτικός» δήλωσε στο γαλλικό περιοδικό So Film.

«Τέλος πάντων, δεν θα πεθάνω κιόλας. Τουλάχιστον όχι τώρα. Εξακολουθώ να έχω ενέργεια. Αλλά όταν αρχίζω το πιοτό δεν μπορώ να πιω σαν φυσιολογικό άτομο. Μπορώ να καταπιώ 12, 13, 14 μπουκάλια την ημέρα! Ομως ποτέ δεν είμαι εντελώς μεθυσμένος» υποστήριξε ο Ντεπαρντιέ.

Στη συνέχεια, έδωσε οδηγίες προς… υποψήφιους μεθυσμένους: «Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπνάκος 10 λεπτών και… βουαλά! Μια γουλιά κρασί ροζέ και αισθάνομαι φρέσκος σαν μια μαργαρίτα! Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω ότι όταν αρχίζω να μετράω, οι γιατροί αρχίζουν να ανησυχούν».

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έχει ιδιόκτητο αμπελώνα, περιέγραψε μια «τυπική ημέρα» κατανάλωσης αλκοόλ: «Ξεκινώ με σαμπάνια ή κόκκινο κρασί πριν από τις 10 το πρωί. Μετά πάλι σαμπάνια. Στη συνέχεια παστίς, ίσως μισό μπουκάλι. Κατόπιν τρώω φαγητό, το οποίο συνοδεύω με δύο μπουκάλια κρασί. Το απόγευμα πίνω σαμπάνια, μπύρα, και περισσότερο παστίς, περίπου στις 5 μ.μ., για να τελειώσω το μπουκάλι. Αργότερα βότκα ή και ουίσκι».

«Σκότωσα δύο λιοντάρια στην Αφρική!»

Ο γάλλος ηθοποιός αποκάλυψε, επίσης, ότι έχει σκοτώσει δύο λιοντάρια κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Αφρική.

«Σκότωσα δύο λιοντάρια και κατάλαβα γιατί το λιοντάρι θεωρείται ο βασιλιάς της ζούγκλας. Βέβαια ήμουν σε νόμιμη αυτοάμυνα» είπε, περιγράφοντας, στη συνέχεια, το περιστατικό:

«Οδηγείς και η μηχανή (του αυτοκινήτου) σβήνει. Βγαίνεις έξω και, προχωρώντας, πέφτεις πάνω σε αυτά τα ζώα. Ετσι πυροβολείς, μόνο και μόνο για να τα τρομάξεις. Αυτά δεν κινούνται. Δεν ήμουν εκεί για κυνήγι. Ημουν στην Αφρική για την Αφρική».