Η δημοφιλής ηλεκτρονική εφημερίδα Politico, που παρακολουθεί την πολιτική επικαιρότητα στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε τη δημιουργία ευρωπαϊκής έκδοσης με έδρα τις Βρυξέλλες, η οποία θα καλύπτει τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Το σχέδιο, ύψους δέκα εκατομμυρίων δολαρίων, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον γερμανικό εκδοτικό οίκο Axel Springer.

«Είναι η εκκίνηση ενός πολύ σημαντικού σχεδίου για εμάς και θα σάς δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες τις ερχόμενες εβδομάδες», δήλωσαν ο εκτελεστικός διευθυντής Τζιμ Βάντεχαϊ και ο διευθυντής Τζον Χάρις σε μήνυμά τους προς τους εργαζόμενους.

«Μπορούμε να σας πούμε ότι θα πρόκειται για έναν συνεταιρισμό 50-50 με την Axel Springer και ότι δεν θα καλύπτουμε μόνο τις Βρυξέλλες, αλλά επίσης την ευρωπαϊκή πολιτική και την πολιτική ευρύτερα. Αυτός ο συνεταιρισμός έχει ως στόχο την εκμετάλλευση των δημοσιογραφικών ευκαιριών στην Ευρώπη και η ευρωπαϊκή έκδοση θα αποτελεί μία ανεξάρτητη οντότητα», πρόσθεσαν.

Η εφημερίδα Politico δημιουργήθηκε το 2007 και είναι γνωστή για την ποιότητα της εις βάθος κάλυψης της πολιτικής ζωής στην Ουάσιγκτον. Το εγχείρημα είναι κερδοφόρο χάρη στα διαφημιστικά έσοδα και τις συνδρομές για την premium έκδοση.