Απογοητευμένοι με την απόδοσή τους ήταν οι έλληνες διεθνείς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τη Σερβία στους «16» του Μουντομάσκετ.

Ο Γιώργος Πρίντεζης στάθηκε στα πολύ καλά ποσοστά των Σέρβων, ενώ Κώστας Καϊμακόγλου τόνισε ότι «έπρεπε να μπούμε μέσα και να δαγκώνουμε σίδερα, αλλά οι Σέρβοι έπαιξαν πιο σκληρά».

Καϊμακόγλου: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα, για όλους μας. Ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Έπρεπε να μπούμε μέσα και να δαγκώνουμε σίδερα, αλλά οι Σέρβοι έπαιξαν πιο σκληρά. Μας στοίχισε η άμυνα. Δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Δεν μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, οπότε εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό.

» Δεν νομίζω ότι είναι η πίεση του 5-0. Δεν έλεγε τίποτα έτσι όπως είναι το σύστημα διεξαγωγής. Ένα νοκ-άουτ παιχνίδι σε βγάζει εκτός πορείας. Είχαμε ένα κακό παιχνίδι και αυτό έτυχε να είναι σήμερα. Μας άξιζε κάτι καλύτερο σε αυτό το τουρνουά.

» Πάντα σε μια άσχημη κατάσταση πρέπει να δούμε κάτι θετικό. Έχει μέλλον αυτή η ομάδα. Ο προπονητής είναι ο κατάλληλος. Πρέπει να υποστηρίξουμε και τον προπονητή και την ομάδα».

Πρίντεζης: «Οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί γι’ αυτή την ομάδα καταρρίφθηκαν σε μια βραδιά. Αυτό είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, έτσι είναι ο θεσμός. Κάναμε έναν καλό πρώτο γύρο, όμως την πατήσαμε στα νοκ-άουτ. Αν έχεις μια καλή ομάδα απέναντί σου, δεν είναι δύσκολο να αποκλειστείς.

» Η Σερβία μπήκε καλά. Δεν το λέω για να απαλύνω τον πόνο μας, αλλά έβαλε τα περισσότερα σουτ, ήταν σε πολύ καλή μέρα. Δεν θεωρώ ότι η σημερινή εικόνα ισοπεδώνει αυτά που κάναμε μέχρι σήμερα. Η Σερβία με τρεις νίκες στους ομίλους περνάει στους “8”, ενώ εμείς με πέντε μένουμε εκτός.

» Παίξαμε ωραίο μπάσκετ στη διοργάνωση, αλλά σε ένα νοκ-άουτ ματς παίζει σημασία όλη η διάρκεια. Αν παίζαμε τρία παιχνίδια με την Σερβία, ή αν είχαμε κάποια άλλη ομάδα απέναντι μας, ίσως τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά. Άλλες ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους, είχαν καλύτερη τύχη στα νοκ-άουτ».

Βασιλειάδης: «Κάναμε ένα κακό παιχνίδι εκεί που δεν έπρεπε. Δεν παίξαμε καλά στην άμυνα, δεχτήκαμε 90 πόντους. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε τι κάναμε λάθος και να πάμε καλύτερα του χρόνου».