Εισαγγελέας στην Αίγυπτο απήγγειλε το Σάββατο κατηγορίες εναντίον του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και αρκετών συνεργατών του για διαρροή κρατικών μυστικών και διαβαθμισμένων εγγράφων στο Κατάρ.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο Κατάρ και την Αίγυπτο είναι τεταμένες από τα μέσα του 2013, όταν ο τότε αρχηγός του στρατού Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ανέτρεψε τον Μόρσι ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του.

Το Κατάρ είχε υποστηρίξει τον Μόρσι και την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Πηγές ασφαλείας τον περασμένο μήνα είπαν ότι η Αίγυπτος ερευνά την πιθανή σχέση του Μόρσι με την υπόθεση διαρροής εγγράφων στο Κατάρ και στο τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα την Ντόχα, Al Jazeera.

Οι νέες κατηγορίες αφορούν τη διασάλευση της εθνικής ασφάλειας. Ο Μόρσι αντιμετωπίζει αρκετές κατηγορίες, ανάμεσά τους και για κατασκοπεία. Ο ίδιος δηλώνει ότι το δικαστήριο είναι παράνομο.

Πολλά μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

Τον Ιούνιο, δικαστήριο στην Αίγυπτο καταδίκασε τρεις άγγλους δημοσιογράφους του Al Jazeera σε φυλάκιση από επτά έως δέκα χρόνια, κατηγορώντας τους για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από