Ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του υπερπολύτιμου Μάρκους Μπεργκ για 2-3 μήνες και οι Πράσινοι προσπαθούν ήδη να βρουν λύση στον δύσκολο γρίφο που καλούνται να αντιμετωπίσουν στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Ο σουηδός σέντερ φορ υποβλήθηκε χθες το μεσημέρι σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για την ανάταξη του κατάγματος της δεξιάς κλείδας και εκτιμάται ότι θα χάσει 15 αγώνες του Τριφυλλιού (σε όλες τις διοργανώσεις), αρχής γενομένης από τη μεθαυριανή ρεβάνς με τη Μίντιλαντ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΛΛΟ ΠΕΡΥΣΙ. Μολονότι την περασμένη σεζόν η απουσία του Μπεργκ δεν έφερε την καταστροφή για τους Πράσινους (σε εννέα παιχνίδια δίχως τον 28χρονο φορ νίκησαν στα επτά εξ αυτών, ενώ στα δύο που ηττήθηκαν έπαιξαν τα… δεύτερα καθώς ήταν αδιάφορα), τούτη τη φορά το πρόβλημα είναι σαφώς πιο σοβαρό. Οι δύο μήνες θα μοιάζουν με αιώνα για τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Αναστασίου αλλά και τους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού, οι οποίοι έχουν μάθει να παίζουν για τον Μπεργκ και να ψάχνουν τον Σκανδιναβό στο 80% – 90% των επιθέσεων του Παναθηναϊκού.

Το πρόβλημα της απουσίας του κορυφαίου σκόρερ των Πρασίνων την περασμένη σεζόν γίνεται εντονότερο καθώς ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πράσινου ρόστερ Μλάντεν Πέτριτς δεν έχει πείσει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στον ρόλο του αντι-Μπεργκ. Ο 33χρονος κροάτης επιθετικός, αν και διαθέτει εξαιρετική ποδοσφαιρική ποιότητα, βρίσκεται μονίμως στο ιατρικό δελτίο του ΠΑΟ από το ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Δίχως να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα αλλά με διαρκείς και διαφορετικούς μικροτραυματισμούς (άλλοτε στη μέση, άλλοτε στη γάμπα και εσχάτως στους προσαγωγούς) ο Πέτριτς αναγκάζει τη διοίκηση της ΠΑΕ να κινηθεί την ύστατη ώρα των μεταγραφών για την ενίσχυση με έναν επιθετικό που θα καλύψει το κενό του σουηδού κανονιέρη.

Η τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού κρίνει ότι το δυσαναπλήρωτο κενό του Μπεργκ δεν μπορεί να καλυφθεί εκ των έσω, ούτε από τους ταλαντούχους αλλά ανώριμους (ακόμη) ποδοσφαιρικά Νίκο Καρέλη και Βίκτωρα Κλωναρίδη ούτε από τον Βαλμίρ Μπερίσα, ο οποίος αποκτήθηκε για να δίνει ανάσες στον συμπατριώτη του.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε σειρά επαφών όλων των υψηλόβαθμων στελεχών του Τριφυλλιού (Αλαφούζος, Φύσσας, Νταμπίζας, Αναστασίου και Σαραβάκος), όπου ελήφθη η οριστική απόφαση για μεταγραφική ενίσχυση τόσο στην επίθεση όσο και στα χαφ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη οι Πράσινοι έχουν καταρτίσει λίστα με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν την ικανότητα να αγωνίζονται και στην κορυφή της επίθεσης αλλά και περιφερειακά προκειμένου να αξιοποιηθούν σε άλλη θέση από αυτή του σέντερ φορ μόλις επιστρέψει ο Μπεργκ στην ενεργό δράση. Δύσκολο μεταγραφικό στοίχημα στο φινάλε του καλοκαιρινού παζαριού…

Τροχίζουν τα βέλη

Ολομέτωπη επίθεση κατά της ΕΠΟ αναμένεται να εξαπολύσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος σήμερα στις 11.30 παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Λεωφόρου. Επίσης, θα παρουσιαστεί επίσημα ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου των Πρασίνων Τάκης Φύσσας, ενώ ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας θα κάνει έναν απολογισμό για τις μέχρι τώρα μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.