Το καλύτερο ρυθμικό σχήμα όλων των εποχών, ή το καλύτερο ριφ -μιλώντας με μουσικούς όρους- ανήκει στο τραγούδι «Whole Lotta Love» του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος Led Zeppelin, σύμφωνα με τους ακροατές του BBC Radio 2.

Το τραγούδι ξεχώρισε ανάμεσα σε 100 υποψήφια κομμάτια. Η λίστα διαμορφώθηκε από μία επιτροπή μουσικών παραγωγών των σταθμών 2 και 6 του BBC σε συνεργασία με κριτικούς και παραγωγούς δίσκων.

Το επίσης θρυλικό κομμάτι Sweet Child O’ Mine των Guns ‘N’ Roses ήρθε δεύτερο στην κατάταξη, ενώ το Back In Black των AC/DC και το Smoke On The Water των Deep Purple ακολούθησαν στις πρώτες θέσεις .

Ο Τζιμ Πέιτζ, ο κιθαρίστας των Led Zeppelin που σημάδεψαν την ροκ μουσική σκηνή τη δεκαετία του 1970, είπε ότι «έμεινε έκπληκτος» από τη διάκριση του κομματιού και την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

«Ήθελα ένα ριφ που πραγματικά θα συγκινούσε, που ο κόσμος θα το καταλάβαινε και θα έφερνε χαμόγελα στα πρόσωπά τους, αλλά όταν το παίξαμε πρώτη φορά με το συγκρότημα απογειώθηκε», είπε ο Τζιμ Πέιτζ μιλώντας για το κομμάτι.

Μέλος της επιτροπής για την ανάδειξη της καλύτερης μουσικής φράσης όλων των εποχών είπε για το νικητήριο Whole Lotta Love: «Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ριφ κιθάρας του 20ου αιώνα. Από τη στιγμή που ακούς τις δύο πρώτες νότες, καταλαβαίνεις αμέσως ποιο τραγούδι είναι».

Οι Arctic Monkeys, Beatles, Daft Punk και Pink Floyd βρίσκονταν επίσης μεταξύ των υποψηφίων της λίστας με τα 100 καλύτερα ριφ.

Το τραγούδι «Whole Lotta Love» κυκλοφόρησε το 1969 στον δεύτερο δίσκο της ροκ μπάντας με τίτλο Led Zeppelin II και κατέκτησε την τέταρτη θέση στα αμερικανικά τσαρτ, ενώ μέχρι σήμερα έχει λάβει πολλές ακόμα διακρίσεις.