Οικογενειακή επιχείρηση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης είχαν στήσει στη Ρόδο τρία αδέρφια, 22, 26 και 28 χρόνων, από την Αλβανία, που συνελήφθησαν μαζί με έναν 37χρονο Ελληνα από την τοπική Δίωξη Ναρκωτικών.

Οπως εξακριβώθηκε, ο 28χρονος Αλβανός, έχοντας αρχηγικό ρόλο, είχε συστήσει κατά το τελευταίο δίμηνο εγκληματική οργάνωση στην οποία είχαν ενταθεί οι δύο μικρότεροι αδερφοί του, με σκοπό την προμήθεια, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση κοκαΐνης σε τοξικομανείς.

Συγκεκριμένα, ήταν αυτός που είχε τον πλήρη έλεγχο και διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και των εσόδων της οργάνωσης, ενώ οι δύο άλλοι είχαν αναλάβει τη φύλαξη και τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Από την πλευρά του, ο 37χρονος προμηθεύτηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο τουλάχιστον 70 γραμμάρια κοκαΐνης σε 50 συναλλαγές που είχε με τους Αλβανούς.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 152,4 γραμμάρια κοκαΐνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, στιλέτο με λάμα μήκους 12 εκατοστών, 5 κινητά τηλέφωνα, 805 ευρώ, 4 κάρτες τραπεζικών συναλλαγών, καθώς και σύνεργα νόθευσης και συσκευασίας της κοκαΐνης.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, επιχειρώντας να διαφύγει. Επιπλέον προέκυψε ότι μαζί με τον 22χρονο διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράνομη διαμονή στη χώρα, αντίσταση και οπλοκατοχή.