Το Fiat Panda Cross έρχεται να επεκτείνει τις αστικές ιδιότητες του μικρού ιταλικού μοντέλου, με κύριο χαρακτηριστικό τις off-road δυνατότητες του, που θα «ζηλέψουν» πολλά μικρά SUV. Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο σε πετρελαιοκίνητη έκδοση.

Μια σύντομη ιστορική αναδρομή φανερώνει την εμπειρία που έχει η Fiat στην κατασκευή μικρών τετρακίνητων μοντέλων. Έτσι, το Fiat Panda πρωτοκυκλοφόρησε και σε τετρακίνητη έκδοση το 1983, με την συγκεκριμένη έκδοση να κάνει «πάταγο» σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, η τρίτη γενιά αποκτά την off-road εκδοχή της με το προσωνύμιο Cross. Στα ατού του μοντέλου σημειώστε το ελαφρώς υπερυψωμένο αμάξωμα, τις ποδιές και τα πλαστικά μέρη που προστατεύουν το αμάξωμα από μικροχτυπήματα και φυσικά το σύστημα τετρακίνησης που μπορεί να οδηγήσει το ιταλικό μοντελάκι σε δύσκολα, ορεινά μονοπάτια.

Ο οδηγός έχει στα χέρια του και έναν περιστροφικό διακόπτη μέσω του οποίου μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα λειτουργίας του συστήματος τετρακίνησης. Το Panda Cross αναμένεται στην χώρα μας στα τέλη Οκτωβρίου . Θα έρθει σε ντίζελ έκδοση των 1,3 λίτρων που θα αποδίδει 80 ίππους και θα κοστίζει από τα 17.830 ευρώ.