Περισσότεροι από 47 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 120 έχουν τραυματιστεί μετά τις 13 Ιουλίου και το νέο ξέσπασμα των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων ομάδων πολιτοφυλακής για τον έλεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης, στη Λιβύη, σύμφωνα με αναφορές από το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Η εκτίμηση αυτή όμως δεν λαμβάνει υπόψη τα θύματα της Κυριακής που ήταν η πιο βίαιη ημέρα αφότου ξέσπασαν οι συγκρούσεις που απειλούν να βυθίσουν τη χώρα εκ νέου σε εμφύλιο πόλεμο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Λιβύης.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση μετά και τον θάνατο πέντε αμάχων κατοίκων κοντινής περιοχής από ρουκέτα που έπεσε στο σπίτι τους. Το αεροδρόμιο της Τρίπολης έχει κλείσει από τις 13 Ιουλίου, ημέρα έναρξης της επίθεσης ισλαμιστών παραστρατιωτικών ομάδων που εδρεύουν στη Μισράτα 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Οι πολιτοφύλακες αυτοί θέλουν να εκδιώξουν από το αεροδρόμιο τις ταξιαρχίες Ζιντάν που ελέγχουν την περιοχή από το 2011, όπως και πολλές άλλες στρατιωτικές και μη στρατιωτικές θέσεις στα νότια της λιβυκής πρωτεύουσας.

Από την έναρξη των εχθροπραξιών δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο αεροδρόμιο, καταστρέφοντας πολλές εγκαταστάσεις και αρκετά λιβυκά αεροσκάφη.

Οι μάχες έχουν αναβιώσει τους φόβους για επέκταση του εμφυλίου και ενώ η χώρα εξακολουθεί να περιμένει την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με παρατηρητές το φιλελεύθερο κίνημα θα επικρατήσει κατακτώντας περισσότερες έδρες από τους ισλαμιστές οι οποίοι προσπαθούν να κερδίσουν με στρατιωτικά μέσα καθώς χάνουν στον εκλογικό στίβο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από