Η ένοπλη πτέρυγα της ριζοσπαστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς υποστήριξε το βράδυ της Κυριακής ότι έπιασε αιχμάλωτο έναν ισραηλινό στρατιώτη, προκαλώντας πανηγυρισμούς στους δρόμους της πόλης της Γάζας, όπου εκατοντάδες πολίτες θριαμβολογούν φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό που ελέγχει η Χαμάς, ο μασκοφόρος εκπρόσωπός της Αμπού Ομπεϊντά ανέφερε ότι «έχουμε συλλάβει ένα σιωνιστή στρατιώτη και οι κατοχικές δυνάμεις δεν το έχουν παραδεχτεί ».

Δεν έχει υπάρξει κανένα άμεσο σχόλιο από την ισραηλινή πλευρά, με τον στρατό να αναφέρει ότι «ελέγχουν» τους ισχυρισμούς της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης.

«Ο ισραηλινός στρατιώτης Σαούλ Ααρόν είναι στα χέρια των ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κασάμ» ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας του ισλαμιστικού κινήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ισραηλινός στρατιώτης έπεσε στα χέρια των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι φήμες είναι αναληθείς»

Ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Εθνη Ρον Πρόσορ δήλωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι δεν υπάρχει πληροφορία για κανέναν ισραηλινό στρατιώτη που να είναι αιχμάλωτος στα χέρια των παλαιστίνιων μαχητών, διαψεύδοντας επισήμως τη Χαμάς.

«Δεν υπάρχει κανένας ισραηλινός στρατιώτης που να πιάστηκε όμηρος και αυτές οι φήμες είναι αναληθείς» δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Πρόσορ πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.