Στο Μαρούσι, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, εντοπίστηκε την Παρασκευή από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στη διάρκεια συμπλοκής στο Μοναστηράκι.

Παράλληλα, οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό γιάφκας με οπλισμό συνεχίζονται σε Αττική και Φθιώτιδα.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνούν σε διάφορα σπίτια, στο πλαίσιο της επιχείρησης για τον εντοπισμό της γιάφκας με οπλισμό που θεωρείται βέβαιο ότι διατηρούσε ο Μαζιώτης και η ομάδα του, καθώς και κάποιο γκαράζ με το ασημί Hyundai και άλλα οχήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στη Φθιώτιδα, αλλά και σε πόλεις της Πελοποννήσου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα στην Φθιώτιδα γίνεται σε σπίτι του 35χρονου φερόμενου ως συνεργάτη του Μαζιώτη, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ έρευνα πραγματοποιήθηκε και στο πατρικό σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο της Καλαμάτας.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τμήμα της οδού Πολυχάρους, παραπλεύρως της κεντρικής πλατείας της πόλης και ενήργησαν έρευνα σε πολυκατοικία, ενώ ζήτησαν πληροφορίες και συνομίλησαν με ενοίκους.

Παράλληλα, η έρευνα στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου, στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι, όπου έμενε το ζευγάρι συνεχίζεται, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έχει βρεθεί κάτι σημαντικό.

Το κρησφύγετο

Το κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη υπέδειξαν κάτοικοι της περιοχής στην οδό Υψηλάντου μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, στελέχη της οποίας έδειχναν τη φωτογραφία του Μαζιώτη πόρτα-πόρτα.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, σε διπλανή πολυκατοικία διέμενε ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος αποστρατεύθηκε πρόσφατα και είχε αστυνομική συνοδεία.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι κανείς από την φρουρά του ανώτατου αξιωματικού δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τον συλληφθέντα αναγνώρισε μέσω φωτογραφίας μία γυναίκα, η οποία αποκάλυψε στις Αρχές ότι ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος διέμενε, μαζί με την Πόλα Ρούπα και το παιδί τους, σε διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας που και η ίδια διαμένει, επί της οδού Υψηλάντου 27, στον πέμπτο όροφο.

Τον συλληφθέντα είχαν εντοπίσει οι Αρχές σε κάμερες του σταθμού του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες προκύπτει πως το ζευγάρι είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα εδώ και περίπου δύο χρόνια και ο Μαζιώτης εμφανιζόταν πάντα μεταμφιεσμένος με περούκα, ενώ και η Ρούπα είχε βαμμένα ξανθά τα μαλλιά της. Δήλωναν γραφίστας ο Μαζιώτης και μεταφράστρια η Ρούπα.

Οπως μετέδωσε το Mega, ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που διηγείται ένοικος της πολυκατοικίας είχε να κάνει με παρ’ ολίγον ατύχημα στην είσοδο του κτιρίου.

Η ένοικος ακούμπησε με το Ι.Χ. της το 4χρονο παιδί του ζευγαριού, χωρίς να το χτυπήσει. Οταν αργότερα χτύπησε το κουδούνι του ζεύγους Μαζιώτη για να ενημερωθεί για το παιδί, κανείς δεν της άνοιξε.

Η Ρούπα και το ανήλικο παιδί τους δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα, στο οποίο γίνεται έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και της Αντιτρομοκρατικής.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό γκαράζ όπου, πιθανόν, βρίσκεται το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει πέρυσι ο Μαζιώτης με τα στοιχεία Μιχάλης Μιχελάκης, καθώς και γιάφκας με οπλισμό.

Το ένταλμα για Μαζιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σε βάρος του Ν. Μαζιώτη εκδόθηκε για τυπικούς λόγους, αφού από τη στιγμή της σύλληψης θεωρείται ότι αρχίζει ο χρόνος έκτισης της ποινής των 50 ετών – θα εκτίσει τα 25 – που του έχουν επιβληθεί για τη συμμετοχή του στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Με βάση τον νόμο, μόλις το ένταλμα κοινοποιηθεί στον κατηγορούμενο θα πρέπει εντός 24 ωρών να εμφανιστεί στον ανακριτή είτε να μεταβεί ο δικαστικός λειτουργός στο νοσοκομείο προκειμένου να απολογηθεί ή να λάβει προθεσμία για την απολογία του.

Εις βάρος του Μαζιώτη αλλά και των συνεργών του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.

Εντός των επόμενων ωρών δεν αποκλείεται να υπάρξει απόφαση για δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του Μαζιώτη σε μια προσπάθεια να τον αναγνωρίσουν πολίτες με τους οποίους ίσως ήρθε σε επαφή κατά τη περίοδο που καταζητούνταν.

Ενταλμα για συνεργό του

Την ίδια στιγμή οι Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος 35χρονου συνεργού του Μαζιώτη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από τις εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε ότι ο 35χρονος συμμετείχε μαζί με τον Ν. Μαζιώτη στις δύο ένοπλες ληστείες τραπεζών στην Ακράτα (21/12/2012) και στα Μέθανα (25/7/2013).

Επίσης, ο καταζητούμενος είχε κατηγορηθεί για κλοπή δύο αυτοκινήτων, εκ των οποίων το ένα είχε χρησιμοποιηθεί στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά (2008) και το άλλο φέρεται ότι το χρησιμοποίησε ο Νίκος Μαζιώτης και βρέθηκε καμένο όταν συνελήφθη μαζί με την Πόλα Ρούπα, το 2010.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με την πρόοδο των ερευνών αναμένονται και άλλα εντάλματα σύλληψης.

Κικίλιας με ομάδα ΔΙΑΣ

Mε τους άνδρες της ομάδας ΔIAΣ που συμμετείχαν στη συμπλοκή συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Στο Μέγαρο της Κατεχάκη, ο υπουργός τούς συνεχάρη για την επιτυχία τους και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα γίνει προσπάθεια να εξευρεθούν κονδύλια για τον εξοπλισμό τους.