Η Τζέιν Χιούι έμεινε κατάπληκτη όταν στην οικία της στο Κίνγκστον της Πενσυλβάνια έφτασε μια επιστολή με την οποία οι αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες καλούσαν τον Μπερτ Χιούι να εγγραφεί ώστε να καταταγεί στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η έκπληξη της Χιούι ήταν απολύτως δικαιολογημένη καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες καλούσαν στις «επάλξεις» τον παππού του συζύγου της ο οποίος είχε γεννηθεί τον προ-προηγούμενο αιώνα, είχε ήδη υπηρετήσει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, από την έναρξη του οποίου αυτό το καλοκαίρι συμπληρώνονται 100 χρόνια, και βεβαίως είχε αποβιώσει πλήρης ημερών το 1995. «Είναι αστείο και από αυτά τα πράγματα που είναι αξιολύπητα», είπε η Τζέιν Χιούι

Τα ονόματα του Μπετ Χιούιν και άλλων 14.000 ανδρών από την Πενσυλβάνια οι οποίοι γεννήθηκαν την περίοδο από το 1893 έως το1897 κλήθηκαν στις τάξεις του στρατού εξαιτίας ενός σφάλματος στον υπολογιστή κωδικοποίησης του υπουργείου Μεταφορών της Πενσυλβάνια, το οποίο ανταλλάσσει πληροφορίες με την στρατολογία μέσω των αδειών οδήγησης και καλεί τους στρατεύσιμους ηλικίας 18 έως 25 ετών σε περιόδους πολέμου. Για λάθος που δεν θα επαναληφθεί δικαιολογήθηκαν οι κρατικές υπηρεσίες της πολιτείας.

Το λάθος συνέβη όταν ένας χειριστής υπολογιστή έβαλε στα δεδομένα τους αριθμούς «93-97» αντί του σωστού «1993 – 1997». Ετσι, ο υπολογιστής καταχώρησε στη βάση δεδομένων όλα τα ονόματα των ανδρών που γεννήθηκαν τόσο το 1993-1997 όσο και το 1893-1897.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από