Ο αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνι κατηγόρησε τη Daily Mail για ανευθυνότητα, σε μία προσπάθειά να αποκαταστήσει τη φήμη της οικογένειάς του. Με ψευδή δημοσιεύματα η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα ισχυρίστηκε, ότι η μητέρα της αρραβωνιαστικιάς του αντιτίθεται στον επικείμενο γάμο τους για θρησκευτικούς λόγους.

Μόλις τρεις μήνες πριν, στις 8 Απριλίου, ο 53χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης αρραβωνιάστηκε την Αμάλ Αλαμούντιν, δικηγόρο βρετανικής και λιβανέζικης καταγωγής. Ωστόσο οι φήμες για τον γάμο που πρόκειται να ακολουθήσει δεν άργησαν να διαδοθούν. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η βρετανική εφημερίδα υποστήριξε όμως ότι η μητέρα της Αλαμούντιν, Μπαρία, ήθελε η κόρη της να παντρευτεί με κάποιον από τη θρησκευτική σέχτα των Δρούζων.

Μετά τις κατηγορίες του Τζορτζ Κλούνι για εγκληματική αμέλεια της εφημερίδας που «κατασκευάζει θρησκευτικές αντιπαραθέσεις εκεί που δεν υπάρχουν», η Daily Mail δεν απάντησε.

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός του Χόλιγουντ με δύο Οσκαρ και γνωστές φιλελεύθερες απόψεις ο Κλούνι αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός στην USA Today, μία από τις δημοφιλέστερες αμερικανικές εφημερίδες.

Στο σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη ο Κλούνι είπε: «Εχω πια συνηθίσει τις ιστορίες που φανταζόταν η Daily Mail και είχε αποδεχτεί ότι η ελευθερία λόγου μπορεί να διαταράξει την ιδιωτική μου ζωή. Ωστόσο, το εν λόγω δημοσίευμα βλάπτει οικογενειακά και φιλικά μου πρόσωπα, ενώ θέτει την εφημερίδα στην αρένα της υποκινούμενης βίας».

Μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει «η ιδέα ότι κάποιος θα μπορούσε να παρενοχλήσει τα μέλη της οικογένειάς μου, έχοντας ως στόχο μόνο να πουλήσει φύλλα θα πρέπει να ποινικοποιηθεί».

Το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του 53χρονου αστέρα, ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες συγγενικών προσώπων της οικογένειας, η Μπαρία Αλαμουντίν διέδιδε σε όλη σχεδόν τη Βηρυτό ότι η κόρη της θα μπορούσε να παντρευτεί κάποιον καλύτερο.

Συγκεκριμένα τα λόγια της μητέρας της αρραβωνιαστικιάς του Τζορτζ Κλούνι φαίνεται πως ήταν: «Υπάρχουν 500.000 Δρούζοι, κανείς από αυτούς δεν είναι αρκετά καλός για εκείνη;»

Ο Κλούνι σε αυτές τις φήμες απαντά: «Η μητέρα της Αμάλ δεν ανήκει στη σέχτα των Δρούζων, ούτε έχει πάει στη Βηρυτό το διάστημα που εγώ και η Αμάλ είμαστε σε σχέση και δεν είναι σε καμία περίπτωση κατά του γάμου μας».

Οι Δρούζοι είναι θρησκευτική σέχτα με περίπου 700.000 μέλη στο Λίβανο, τη Συρία, το Ισραήλ και την Ιορδανία. Οι πεποιθήσεις τους βασίζονται στο Ισλάμ, αλλά έχουν ενσωματώσει πολλά στοιχεία και άλλων θρησκειών.

Σε συνέχεια των δηλώσεών του, ο Κλούνι συμπληρώνει: «Αυτό το ψέμα θίγει μεγαλύτερα ζητήματα. Η ανευθυνότητα να εκμεταλλευτεί κανείς θρησκευτικές διαφορές ενώ δεν υπάρχουν και μάλιστα σε τέτοιες περιόδους, δηλώνει τουλάχιστον αμέλεια, αλλά είναι και πολύ επικίνδυνο».