Ο Λουίς Σουάρες παραδέχτηκε ότι δάγκωσε τον ιταλό αμυντικό Τζιόρτζιο Κιελίνι, μάλιστα ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, ενώ υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να επαναλάβει κάτι τέτοιο.

Ο Σουάρες τα έγραψε αυτά στην επίσημη ιστοσελίδα του. Αναγνώρισε το λάθος του και θέλησε να ζητήσει συγγνώμη απ’ όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση του λοιπόν έχει ως εξής:

«Έπειτα από αρκετές μέρες ηρεμίας και χαλάρωσης στο σπίτι με την οικογένειά μου, είχα την ευκαιρία να σκεφτώ όλα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με την Ιταλία, στις 24 Ιουνίου.

Ανεξάρτητα από τις αντιφατικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών και όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χωρίς βέβαια να υπάρχει πρόθεση επισκίασης της καλής παρουσίας της Ουρουγουάης, η αλήθεια είναι ότι δάγκωσα τον αντίπαλό μου, Τζόρτζιο Κιελίνι κατά τη σύγκρουσή μας.

Μετανιώνω ειλικρινά για την κίνησή μου.

Ζητώ συγγνώμη από τον Τζόρτζιο Κιελίνι και ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Υπόσχομαι πως δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στο μέλλον».

Ο Κιελίνι απάντησε στον Σουάρες μέσω Twitter. «Περασμένα, ξεχασμένα. Ελπίζω η ΦΙΦΑ να μειώσει την ποινή σου». Θυμίζουμε ότι ο Σουάρες τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από εννέα αγώνες της Εθνικής, ενώ του απαγορεύτηκε η είσοδος σε γήπεδο για τέσσερις μήνες.