Για διαδικτυακή «πειρατεία» νομικών συγγραμμάτων και κειμένων συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 27χρονος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας από υπαίτιο που τελεί τις πράξεις σε εμπορική κλίμακα κατ’ εξακολούθηση.

Από την ψηφιακή έρευνα προέκυψε ότι ο 27χρονος , ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής ιστοσελίδας, διέθετε «πειρατικά», έναντι χρηματικής συνδρομής, νομικά συγγράμματα και κείμενα.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης υπήρξε στοχευμένη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών αλλά και σχετικής μήνυσης.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του στην περιοχή του Γκύζη, όπου ο 27χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, με συναφές επίμαχο υλικό, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για περαιτέρω ψηφιακή ανάλυση.

Ο συλληφθείς που κατηγορείται σε κακουργηματικό βαθμό, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κύρια ανάκριση.