Την ανάγκη να αυξηθούν οι δαπάνες για την Υγεία μέσω εσωτερικής αναδιανομής του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότιθα συνεχίσει τη δουλειά που έγινε από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου και αναγνώρισε όσα έχουν γίνει από τον κ. Γεωργιάδη.

«Τα μέτωπα θα αρχίσουν να κλείνουν σιγά- σιγά» είπε και αναφερόμενος στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι σίγουρα η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι στο παρελθόν «έχουν ωστόσο ακόμα πολλά να γίνουν».

Μιλώντας για τα φάρμακα και τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, σημείωσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει ισορροπία μεταξύ του ασφαλισμένου και του φορολογούμενου». Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για φτηνά φάρμακα και σε αυτές «θα πρέπει να υπολογιστούν και η πλευρά του ασφαλισμένου και αυτή του φορολογούμενου… Στους καλούς συμβιβασμούς κανένας δεν είναι ικανοποιημένος».

Για την απελευθέρωση του φαρμάκου σημείωσε ότι «υπάρχει επαρκής ανταγωνισμός και γίνεται να υπάρξει μείωση των τιμών».

Επισήμανε, ωστόσο, ότι θα πρέπει «να βελτιωθεί η αποδοτικότητα στο εσωτερικό του συστήματος, να μην υπάρχουν απώλειες χρημάτων, να υπάρχει διαφάνεια».