Φωτιά πήραν τα κοινωνικά δίκτυα στην Ισπανία όταν στη διάρκεια της ζωντανής κάλυψης της ενθρόνισης του νέου βασιλιά, ο Φελίπε εμφανίστηκε μέσα σε μια λιμουζίνα που θύμιζε άλλες εποχές. Ποιο ήταν αυτό το αυτοκίνητο και ποια η ιστορία του; Το «μυστήριο» φυσικά λύθηκε.

Όπως γράφει η ισπανική El Pais, το πρώτο Tweet που έκανε την εμφάνισή του έλεγε ότι είναι το αυτοκίνητο που ο Χίτλερ είχε κάνει δώρο στον Φράνκο.

Μέσα σε λίγη ώρα γράφτηκαν πάνω από 2.800 tweets με τις λέξεις coche (αυτοκίνητο) και Franco.

Δεν επρόκειτο όμως για δώρο του Χίτλερ στον δικτάτορα της Ισπανίας. Ο ίδιος ο Φρανθίσκο Φράνκο είχε παραγγείλει το συγκεκριμένο μοντέλο «Rolls Royce Phantom IV» το 1948. Η παράδοση έγινε μερικά χρόνια αργότερα.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκεύασε μόλις 18 τέτοια οχήματα, ειδικά για βασιλείς και αρχηγούς κρατών.

Τρία από αυτά αγοράστηκαν από τον Φράνκο. Σήμερα αποτελούν ιδιοκτησία του ισπανικού κράτους και έχουν ασφαλώς υποστεί διάφορες μετατροπές για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την El Pais, το πρώτο μοντέλο δόθηκε στην βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 1950. Σύμφωνα με το περιοδικό Car, ιδιοκτήτης του ίδιου οχήματος υπήρξε ο Σάχης της Περσίας, η δούκισσα του Κεντ, ο πρίγκιπας Αγά Χαν, καθώς και μέλη βασιλικών οικογενειών της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ και του Ιράκ.