Ο Λουίς Σουάρες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Ουρουγουάης επί της Αγγλίας, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Ο επιθετικός της Ουρουγουάης υποστήριξε μετά το τέλος του ματς, πως αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχει κάνει ποτέ και ότι θα ήθελε να δει αν θα γελάνε ακόμα μαζί του στην Αγγλία.

«Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα μου. Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι για εμένα. Ίσως πριν από μερικές ημέρες να πίστευα ότι δεν ήταν δυνατόν να συμβεί αυτό που συνέβη με την Αγγλία. Πριν το ματς πολλοί στην Αγγλία γελούσαν με την συμπεριφορά μου τα τελευταία χρόνια. Θέλω να δω τι σκέφτονται τώρα» ήταν οι αρχικές δηλώσεις του 27χρονου επιθετικού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα λόγια που είπε στον συμπαίκτη στου στη Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, για να τον παρηγορήσει ύστερα από τον διαφαινόμενο αποκλεισμό της Αγγλίας: «Στον Τζέραρντ είπα ότι είναι ο καλύτερος παίκτης με τον οποίο έχω παίξει. Ήταν μια άτυχη στιγμή γι’ αυτόν. Δεν μου αρέσει όταν πληγώνεται έτσι. Του είπα να συνεχίσει, να ξεχάσει αυτό το παιχνίδι και ότι είναι ένας από τους καλύτερους».

Απολογήθηκε ο Περέιρα στον γιατρό της ομάδας

Πρωταγωνιστής, για διαφορετικό λόγο, στον αγώνα με την Αγγλία ήταν και ο αμυντικός της «σελέστε», Αλβάρο Περέιρα. Στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Στέρλινγκ σε μια επέλαση του προς την άμυνα των Ουρουγουανών χτύπησε καταλάθος με το γόνατο το κεφάλι του Περέιρα, με αποτέλεσμα ο τελευταίως να μείνει σχεδόν αναίσθητος στο χορτάρι.

Ο γιατρός της ομάδας, αμέσως έτρεξε στο σημείο που ήταν πεσμένος ο 28χρονος και τον βοήθησε να βγει από το γήπεδο ζητώντας ταυτόχρονα την αντικατάσταση του. Τότε ο Περέιρα άρπαξε το χέρι του και άρχισε να φωνάζει θέλοντας να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο κάτι που τελικά κατάφερε.

Λίγες ώρες αργότερα ο Ουρουγουανός απολογήθηκε για την πράξη του δημόσια λέγοντας: «Ήταν μία στιγμή τρέλας. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον γιατρό της ομάδας, ο οποίος προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του, δηλαδή να προσέχει εμάς τους παίκτες», είπε »Όμως εκείνη την στιγμή ήθελα να βοηθήσω την ομάδα να πάρει το αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι πως νικήσαμε».