Μετά τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τρεις συγγενείς του για τους οποίους φέρεται να… αμάρτησε «εξαφανίζοντας» τα ονόματά τους με καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από την περιβόητη λίστας Λαγκάρντ.

Μετά την απολογία τους ενώπιον του αρεοπαγίτη – ειδικού ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδης οι συγγενείς του πρώην «τσάρου» της Οικονομίας, δηλαδή η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης αφέθηκαν ελεύθεροι και μάλιστα χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου αφέθηκε την Πέμπτη ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισή τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Μετά την απολογία των κατηγορουμένων θα ακολουθήσει η έκδοση βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με το οποίο θα αποφαίνεται εάν τελικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα παραπεμφθεί ή όχι Ειδικό Δικαστήριο.

Στο μεταξύ στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένει το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών usb που έκανε με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ καθώς και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρη για τη μη αξιοποίησή της.