Με σύμμαχο τον καιρό ξεκίνησε σταδιακά η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα του Σαββάτου.

Ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων.

Η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει σε ορισμένες περιοχές τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Τη Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.