Νέος κύκλος απολογιών, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ανοίγει από σήμερα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Οι δύο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές  Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι οποίες διενεργούν την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση.
Τα υπόλοιπα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, για τα οποία έχει ήδη αποφασιστεί η άρση της ασυλίας τους, θα απολογηθούν μετά τις εκλογές. Οπως εκτιμάται, στην επιλογή αυτή μέτρησε το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, ήταν υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές και η ενδεχόμενη κλήτευσή τους εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, αν και πρόκειται για κακουργηματικές αξιόποινες πράξεις  που συνδέονται με μία αμιγώς ποινική δικογραφία.
Ανεξάρτητα, πάντως, από τον χρόνο κλήτευσης των δύο συγκεκριμένων κατηγορουμένων βουλευτών, οι απολογίες τους αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς είναι και οι μοναδικοί οι οποίοι εν μέσω της μεγάλης δικαστικής έρευνας αποστασιοποιήθηκαν από τη Χρυσή Αυγή και ανεξαρτητοποιήθηκαν από το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν.
ΤΟ... ΣΚΕΠΤΟΤΑΝ. Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του, απαντώντας ουσιαστικά στην κριτική περί όψιμης ανεξαρτητοποίησής του ενόψει της δικαστικής εμπλοκής του, ισχυρίστηκε ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε ήδη αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά την έξοδό του από το κόμμα.
Ο βουλευτής θα κληθεί εντός της εβδομάδας να απολογηθεί για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι δικαστικές λειτουργοί τον εμφανίζουν να ανήκει στο διευθυντήριο της οργάνωσης.
Οταν θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτριών, παρουσία και του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, θα  κληθεί να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις  που συνδέονται με αξιόποινες δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και τον δικό του ρόλο μέχρι την απόφασή του να φύγει από τη Χρυσή Αυγή.
Από τις απαντήσεις και τα υπερασπιστικά επιχειρήματά του, καθώς και από όσα θα πει ή θα επιλέξει να μην πει στην απολογία του, εξαρτάται και η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, αν δηλαδή θα κριθεί προφυλακιστέος ή θα αφεθεί ελεύθερος.
Σε αντίθεση με τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ο οποίος θα προσέλθει  ελεύθερος στο Εφετείο, ο Στάθης Μπούκουρας προσάγεται σήμερα καθώς έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και αυτή τη φορά καλείται να απολογηθεί για παράβαση του νόμου περί όπλων.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ. Ο ίδιος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που τον φέρνουν εκ νέου αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη, αν και σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε σημαίνοντα ρόλο στην οργάνωση καθώς φέρεται να είχε αναλάβει «τη στρατολόγηση νέων υποστηρικτών-μελών στην περιοχή της Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής, όπου δημιουργούσε αντίστοιχους πυρήνες».  Παράλληλα, κατηγορείται ότι μεριμνούσε και για την στρατιωτικού τύπου «εκπαίδευση των Ταγμάτων Εφόδου της Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής».
Και οι δύο κατηγορούμενοι, πάντως, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν - όπως έχουν κάνει μέχρι σήμερα και όλοι οι άλλοι βουλευτές - προθεσμία ώστε να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και μαζί με τους δικηγόρους τους να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από