Το δίλημμα που έχει θέσει εν όψει των επικείμενων εκλογών, και κυρίως των ευρωεκλογών, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη που μεταδόθηκε την Πέμπτη. Διεμήνυσε, επίσης, ότι τη σταθερότητα ή την αστάθεια της χώρας την αποφασίζει ο λαός.

«Λέμε «ψηφίστε μας» για να μην αποσταθεροποιήσετε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο STAR, σημειώνοντας ότι εάν υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα όλα τα κόμματα πρέπει να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και πως «η ψήφος των πολιτών θα ερμηνευτεί πολιτικά».

«Εναποθέτω την ευθύνη για τον τόπο στον ελληνικό λαό» επισήμανε, επαναλαμβάνοντας πως το δίλημμα που θέτει δεν είναι άλλο από το δίλημμα που θα θέσουν άλλοι το βράδυ των εκλογών.

Εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι καλό, καθώς οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση.

Αναφερόμενος στη δήλωσή του ότι την επομένη των εκλογών θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα πάει στον Κάρολο Παπούλια «σε κάθε περίπτωση» προκειμένου να τεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «η αποτύπωση της κατάστασης».

«Θέλουμε να έχουμε την ευρύτερη συμμετοχή στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνεργασίας σε όλα» πρόσθεσε.

Τόνισε, επίσης, σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα αναλάβει το βάρος. «Δεν πρόκειται να κρυφτώ από τις ευθύνες μου» επισήμανε.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χωρίς εμάς, το προοδευτικό πρόσημο, δεν θα υπήρχε τίποτα».

«Πρέπει να ξαναενώσουμε το έθνος, το έθνος δεν πορεύεται έτσι» συμπλήρωσε.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο των όσων συνέβησαν το φθινόπωρο του 2011. «Οκ. Παπανδρέου ζητούσε από τον κ. Σαμαρά ήδη από τις αρχές Ιουνίου του 2011, να συμφωνήσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας, έτοιμος να δεχθεί και άλλον Πρωθυπουργό.

»Δεν πέτυχε αυτό και έγινε ανασχηματισμός και επιστρατεύθηκα εγώ, εκών άκων, να γίνω Υπουργός Οικονομικών. Και έγινα υπουργός Οικονομικών γιατί δε δέχθηκε ο κ. Παπαδήμος να γίνει Υπουργός Οικονομικών» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συμπλήρωσε:

.

«Και μετά ο κ. Παπανδρέου όταν συμφώνησε, μετά τις Κάννες, με τον κ. Σαμαρά πάλι να κάνουν από κοινού κυβέρνηση και πήραν και τον κ. Καρατζαφέρη, με το ΛΑΟΣ, ο κ. Παπανδρέου διάλεξε τον Πρωθυπουργό που ήθελε. Στην αρχή σκέφθηκε τον κ. Διαμαντούρο, μετά τον κ. Ρουμελιώτη, μετά πρότεινε τον Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος δε δέχτηκε, και μετά, όπως θυμάστε, πρότεινε τον κ. Πετσάλνικο. Και τελικώς αποφάσισε τον κ. Παπαδήμο. Του τον επέβαλλε ο κ. Μπαρόζο; Ή του τον επέβαλλε η CIA;»