«Η συνεχώς τροφοδοτούμενη πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει κάποιες φορές να διαμορφώνει και διχαστικές καταστάσεις». Την εκτίμηση αυτή έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο BHMA 99,5.

«Tο φαινόμενο απομακρύνει την όποια νηφάλια επιλογή, σε σχέση με την διαμόρφωση των εκλογικών συσχετισμών για την εξέλιξη της πολιτικής ζωής του τόπου» είπε ο κ. Κουβέλης ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά ότι «η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ στέλνει ψηφοφόρους στον Σαμαρά».

«Η κ. Κοππά είπε, πολύ απλά, ότι η επιλογή του κ. Βενιζέλου και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να μιλήσουν στο όνομα της σταθερότητας, εάν και εφόσον το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί την Ελιά και το ΠΑΣΟΚ, εξ αντικειμένου οδηγεί πολίτες στην κάλπη του κ. Σαμαρά.Όσοι αναζητούν στο πολιτικό τους μυαλό Λαιστρυγόνες και κύκλωπες, κάνουν λάθος» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης.

«Δεν δικαιούται κανείς – για να παραφράσω τη σχετική φράση – να τρομοκρατεί ούτε τη δημοκρατία ούτε τους ίδιους τους πολίτες» επεσήμανε ο Φ. Κουβέλης αναφερόμενος στο δίλημμα Βενιζέλου. «Άλλωστε, η σταθερότητα σε καμία περίπτωση δεν είναι συνώνυμη της κοινωνικής αστάθειας. Η σταθερότητα είναι το αποτέλεσμα της κοινωνικής συνοχής».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι «με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει να χωρίσει τίποτε» ενώ για τις κυβερνήσεις συνεργασίας είπε: «Με την πολιτική που ασκεί σήμερα η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και με τη σημερινή ηγεσία που την εκφράζει είναι προφανές πως όχι, δεν θα προσέλθει η ΔΗΜΑΡ.

»Και με τη σημερινή πολιτική που ασκεί και διατυπώνει ως πολιτική πρόταση στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι δεν συμφωνούμε.Με την πολιτική που ασκεί και διαμορφώνει ως πρόταση στην ελληνική κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν συμφωνούμε. Το εκκρεμές του ΣΥΡΙΖΑ κάπου πρέπει να σταθεροποιηθεί».

Στην ερώτηση «με ποιον θα συμπορευθεί, τελικά η ΔΗΜΑΡ» απάντησε:«Με αυτόν που θα ακούσει το σφυγμό της κοινωνίας και της χώρας για να πορευθεί μπροστά και να αφήσει πίσω ένα παρελθόν, που τεμαχίζει την κοινωνία. Υπηρετώντας, ταυτόχρονα μια ουσιαστική ευρωπαϊκή πορεία του τόπου».