«Ο,τι είχαμε να πούμε για τη συνάντηση των Καννών και το δημοψήφισμα, το έχουμε πει κατ’ επανάληψη και επιβεβαιωνόμαστε. Τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι» τονίζει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε σε απάντηση δημοσιεύματος των Financial Times που αναφέρεται στην κρίσιμη συνάντηση τον Νοέμβριο του 2011 στις Κάννες, στο περιθώριο της συνόδου του G20, ανάμεσα στον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου και τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για «ενστάσεις για την ακρίβεια ορισμένων σημείων του δημοσιεύματος».

Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται πώς η Ανγκελα Μέρκελ διαμαρτυρήθηκε «κλαίγοντας» ότι «δεν ήταν δίκαιο» να πιέζεται από τους Νικολά Σαρκοζί και Μπαράκ Ομπάμα για να ηγηθεί η Γερμανία της ενίσχυσης του «τείχους προστασίας» της ευρωζώνης μέσω έκδοσης των SDR (special drawing rights).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου:

«Ο,τι είχαμε να πούμε για τη συνάντηση των Καννών και το δημοψήφισμα, το έχουμε πει κατ’ επανάληψη και επιβεβαιωνόμαστε – παρά τις όποιες ενστάσεις για την ακρίβεια ορισμένων σημείων του δημοσιεύματος των Financial Times. Τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι».