Σε Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας μετονομάσθηκε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με απόφαση που έλαβε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή της που πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Απριλίου 2014 στην Κυλλήνη της Ηλείας.

Στο 3ο Συνέδριο της ΕΣΕΕ συμμετείχαν 220 αντιπρόσωποι από όλες τις Ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας. Η Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ ήταν καταστατική, δεδομένου ότι ψήφισε για το νέο Καταστατικό της Συνομοσπονδίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι βασικές καταστατικές αλλαγές που εγκρίθηκαν από το σώμα των αντιπροσώπων ήταν η μετονομασία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σε Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και η πρόβλεψη για την ύπαρξη συνεργαζόμενων μελών που θα συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου στις διαδικασίες της νέας ΕΣΕΕ.

Σύμφωνα με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η αντοχή της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης έχει φθάσει στα όρια της. «Καλούμε την Κυβέρνηση να πραγματοποιήσει με τους παραγωγικούς φορείς ένα ουσιαστικό, καλόπιστο, εποικοδομητικό και διαφανή διάλογο με στόχο την διάσωση και την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.