Γέννημα θρέμμα της Ατλέτικο Μαδρίτης και γνωστός οπαδός της, ο Φερνάντο Τόρες θα βρεθεί απόψε το βράδυ στο Βιθέντε Καλντερόν στη δύσκολη θέση να παίξει εναντίον της μεγάλης του αγάπης, στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ελ Νίνιο έκανε το ντεμπούτο του στους Κολτσονέρος το 2001, σε ηλικία 17 ετών και έπαιξε έξι σεζόν. Ενας από τους τότε συμπαίκτες του ήταν και ο σημερινός προπονητής της Ατλέτικο Ντιέγκο Σιμεόνε, με τον οποίο παραμένει φίλος μέχρι σήμερα.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Τσόλο βρήκε την ευκαιρία να υπερασπίσει τον Τόρες από τα κακεντρεχή σχόλια του Μουρίνιο για τους επιθετικούς του.

Οταν ρωτήθηκε τι μπορεί να κάνει τον Μουρίνιο να δηλώνει ότι δεν έχει επιθετικούς, ο προπονητής της Ατλέτικο είπε: «Σέβομαι τον Μουρίνιο, αλλά αισθάνομαι ότι παίκτες όπως ο Σάμουελ Ετό και ο Φερνάντο Τόρες είναι σπουδαίοι επιθετικοί και το έχουν αποδείξει εκατοντάδες φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο και σε πολλά παιχνίδια. Ο Φερνάντο είναι ποδοσφαιριστής που αγαπά αυτόν τον σύλλογο, είναι η ομάδα του. Πάντοτε μας θυμάται, μας έχει στο μυαλό του, ρωτάει για μας. Πιστεύω ότι θα παίξει και γνωρίζει ότι είναι πολύ μεγάλο παιχνίδι για μας».

Ο Σιμεόνε προειδοποιεί πάντως τον φίλο του ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα οι φίλοι της Ατλέτικο θα του συμπεριφερθούν σαν εχθρό τους. «Πριν και μετά, όμως, πρέπει να τον αποθεώσουν».

Ο Ζοζέ Μουρίνιο γνωρίζει βεβαίως τα αισθήματα που τρέφει ο Τόρες για την πρώτη του ομάδα, εκφράζει ωστόσο την πεποίθηση ότι θα συμπεριφερθεί ως επαγγελματίας τα λεπτά που θα αγωνιστεί. Αλλωστε ο Πορτογάλος δεν έχει και πολλές επιλογές αφού ο Σάμουελ Ετό δεν ταξίδεψε στη Μαδρίτη λόγω τραυματισμού, ενώ αμφίβολος είναι για τον ίδιο λόγο και ο Εντέν Αζάρ.

Αγνωστο παραμένει αν η Ατλέτικο θα χρησιμοποιήσει τελικά τον βέλγο τερματοφύλακα Τιμπό Κουρτουά, τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν στην Τσέλσι. Η UEFA έκανε σαφές πως δεν θα ανεχθεί όρους σε συμβόλαια που απαγορεύουν να παίζει ένας ποδοσφαιριστής απέναντι στη μητρική του ομάδα, όπως η ρήτρα στο συμβόλαιο του Τιμπό Κουρτουά που αναγκάζει την Ατλέτικο να πληρώνει τρία εκατ. ευρώ κάθε φορά που ο Βέλγος θα παίζει εναντίον της Τσέλσι.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση αν θα παίξει ο βέλγος γίγαντας. Περιορίστηκε να πει ότι «ο Κουρτουά είναι ενθουσιασμένος όπως και οι συμπαίκτες του. Κανείς δεν μου είπε να μην τον χρησιμοποιήσω».