Το χωριό Φραγκάδες του Ζαγορίου έδωσε το Αγιο Φως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πέρασε τη Μεγάλη Εβδομάδα στον Νομό Ιωαννίνων που παλαιότερα όργωνε ως βουλευτής. Φέτος πάντως δεν παρέστη σε επίσημες εκδηλώσεις.

Στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο βρήκε το αναστάσιμο Φως τον Πρωθυπουργό (στη φωτογραφία με τη σύζυγό του Γεωργία, το βράδυ της Ανάστασης). Τη Μεγάλη Παρασκευή έψαλε στην Πύλο τα εγκώμια του Επιταφίου και παρακολούθησε την περιφορά περιστοιχιζόμενος από παλαιούς φίλους του. Στη συντροφιά βρέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός. Ο Πρωθυπουργός έκανε και μια βόλτα στην παραλία του Ναυπλίου την Κυριακή του Πάσχα με τον γιο του –όπου είχε και αρκετά… selfies! –και χθες επέστρεψε στην Αθήνα.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος παρέμεινε πιστός στη γενέτειρα και εκλογική του περιφέρεια, τη Θεσσαλονίκη, όπου ζει άλλωστε η οικογένειά του. Παρακολούθησε το τυπικό των ημερών, αλλά είχε και τον νου στην Ουκρανία για την οποία υπήρχε ανά πάσα στιγμή ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Το παραδοσιακό μετά του κομματικώς ωφελίμου συνδύασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Πήγε στην Κρήτη με την οικογένειά του –και όχι στο ορεινό Αθαμάνιο Αρτας, από όπου κατάγεται, όπως άλλες χρονιές. Αλλά όχι λόγω προτίμησης: είχε κομματικές υποχρεώσεις και για την ακρίβεια είχαν προγραμματιστεί ομιλίες του για σήμερα στο Ρέθυμνο και στα Χανιά.

Τη δική του παράδοση να μην εγκαταλείπει την πρωτεύουσα ακολούθησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος έμεινε στην Κυψέλη.

Στην Κρήτη βρέθηκε για οικογενειακούς λόγους και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πετάχτηκε για λίγο στη Λιβαδειά και ο Πάνος Καμμένος προτίμησε το Γυναικοχώρι στην Ικαρία.