Δεκτή έγινε από το δικαστικό συμβούλιο η αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης που είχε υποβάλει η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, πρώην σύζυγος του επιχειρηματία στον χώρο των ακινήτων Γιάννη Καρούζου, κατηγορούμενη σε υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα του ομίλου Καρούζου.

;Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η κατηγορουμένη – που από την αρχή αρνείται ότι είχε ρόλο στις παράνομες ενέργειες που καταλογίζονται στον πρώην σύζυγο της – αφέθηκε ελεύθερη με βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα.

Η κ. Σκαφτούρα, η οποία ήταν μέλος του ΔΣ επιχειρήσεων του ομίλου, συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος της ο ανακριτής Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδης για κατηγορίες που αφορούν εκτεταμένη, σύμφωνα με τη δικογραφία, φοροδιαφυγή, που φέρεται να υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, “ξέπλυμα χρήματος”, αλλά και ηθική αυτουργία σε απιστία. Το συγκεκριμένο αδίκημα αφορά επισφαλείς -κατά τη δικογραφία- δανειοδοτήσεις ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ που ενέκριναν προς τον όμιλο Καρούζου τέσσερις τράπεζες, τα αρμόδια στελέχη των οποίων αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας.

Η «υπόθεση Καρούζου» απασχόλησε τη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελίες πρώην συνεταίρου του, για εμπλοκή εταιριών του Ομίλου σε ξέπλυμα χρημάτων.