Τον έντονο προβληματισμό τους εξέφρασαν η ΕΠΟ και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός για όσα συνέβησαν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στον επεισοδιακόεπαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακος, στο γήπεδο της Τούμπας.

Η ΕΠΟ, ως διοργανώτρια αρχή, συζήτησε κατ’ αρχάς διάφορα σενάρια που αφορούσαν τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ (26/4, ΟΑΚΑ), από αναβολή του ματς, μέχρι και αλλαγή έδρας.

Οπως όμως όλα δείχνουν ο τελικός θα διεξαχθεί κανονικά στο ΟΑΚΑ, με τη σύμφωνη μάλιστα γνώμη της Αστυνομίας, όπως προέκυψε από την σύσκεψη στη ΓΑΔΑ τη Μεγάλη Πέμπτη.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πάρει κάθε ομάδα 21.300 εισιτήρια και η ΕΠΟ να μοιράσει 6.000 προσκλήσεις. Οπως ανακοίνωσε μάλιστα η ΕΠΟ ο τελικός θα αρχίσει στις 20.00.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, πάντως, έστειλε την Μ. Πέμπτη επιστολή τόσο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, όσο και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, χωρίς όμως να θέσει αίτημα αναβολής ή αλλαγής έδρας του τελικού.

Ο Γιάννης Ανδριανός, αναφερόμενος σε όσα έγιναν στην Τούμπα τόνισε ότι μετά το Πάσχα θα γίνει σύσκεψη με τους προέδρους των ΠΑΕ και τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Ανδριανού:

«Τα όσα συνέβησαν στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δική μου θέση είναι δεδομένη και την έχω εκφράσει επανειλημμένα στο παρελθόν: Υπάρχουν οι κανονισμοί της διοργανώτριας αρχής, τους οποίους όλοι οφείλουν να εφαρμόζουν. Η ΕΠΟ έχει κατηρτισμένους κανονισμούς, και πρέπει να τηρούνται οι προβλέψεις, όπως να μην ξεκινάει ο αγώνας υπό τέτοιες συνθήκες και σε κάθε περίπτωση να διακόπτεται οριστικά ή να εκκενώνονται οι κερκίδες, όταν συμβαίνουν επεισόδια.

» Η Δικαιοσύνη και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είναι αυτονόητο, θα προχωρήσουν άμεσα σε έρευνα για το πώς μπήκαν μέσα στο γήπεδο κροτίδες, καπνογόνα και άλλα αντικείμενα.

» Αμέσως μετά το Πάσχα θα συγκαλέσω σύσκεψη με τους Προέδρους των ΠΑΕ και τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε όλοι να τεθούν προ των ευθυνών τους. Πρέπει όλοι να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να μη σηκωθούμε, πριν συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης.

» Και θέλω εδώ να επαναλάβω για μια ακόμη φορά πως ο νέος Αθλητικός Νόμος θα αντιμετωπίζει τα θέματα οπαδικής βίας με μεγάλη αυστηρότητα.

» Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο το φαινόμενο Έλληνες ποδοσφαιριστές να εκδηλώνουν απαράδεκτες συμπεριφορές, όταν μάλιστα αποτελούν μέλη της Εθνικής μας ομάδας. Τι μηνύματα περνάνε στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που τους θεωρούν πρότυπά τους».