Στο υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας του με τον τέως γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Προηγουμένως, η εν λόγω δικογραφία είχε διαβιβαστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η δικογραφία αμέσως μετά το Πάσχα θα διαβιβαστεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή, προκειμένου να αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα, που διενήργησε την έρευνα για το γνωστό βίντεο με την συνομιλία των κ.κ. Μπαλτάκου και Κασιδιάρη, αποφάνθηκε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατέγραψε τη επίμαχη συνομιλία.

Η εισαγγελική λειτουργός ζητά την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη προκειμένου να μπορεί να ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για παράνομη καταγραφή συνομιλιών σε βαθμό κακουργήματος (άρθρο 370 του Ποινικού Κώδικα).