Αιχμές άφησε χθες ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος κατά του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με αφορμή την παρουσία του στην προχθεσινή εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου της πόλης και αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Μώραλη, όπου παρουσιάστηκε η ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού.

«Να πει ο ίδιος τι θέλει» ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος (στον Σκάι), υπενθυμίζοντας ότι ο υπουργός Παιδείας είχε παραστεί και στη δική του απολογιστική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα στον ΟΛΠ, κατά την οποία μάλιστα είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. «Δεν γίνεται να είναι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα» πρόσθεσε ο δήμαρχος, από το περιβάλλον του οποίου αναφέρεται πως έχει λάβει και την άτυπη στήριξη του Πρωθυπουργού. Πληροφορίες από το μεγάλο λιμάνι ανέφεραν πάντως ότι οι σχέσεις μεταξύ Αβρανιτόπουλου – Μιχαλολιάκου έχουν ψυχραθεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή διάφορα περιστατικά.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Σύννεφα στις σχέσεις τους υπήρξαν για παράδειγμα και με αφορμή την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου τον Μάρτιο του 2013 όταν ο δήμαρχος της πόλης δεν είχε αξιοποιήσει το σχέδιο κανονισμού λειτουργίας που είχε αποσταλεί από το υπουργείο Παιδείας.

Με αφορμή και την αντίδραση Μιχαλολιάκου, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να σχολιάσει το θέμα και να κάνει λόγο για συνιστώσες της ΝΔ. «Αραγε ποιον στηρίζει η ΝΔ; Τον κ. Μιχαλολιάκο που χαίρει της επίσημης στήριξης Σαμαρά ή τον κ. Μώραλη που τον στηρίζουν κεντρικά στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης;» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.