Αντιμέτωποι με απώλειες που ξεπερνούσαν τα 10 εκατ. δολάρια οι Rolling Stones αποφάσισαν να επιστρέψουν το φθινόπωρο στην Αυστραλία, απ’ όπου έφυγαν άρον-άρον τον περασμένο μήνα εξαιτίας της τραγωδίας με την αυτοκτονία της συντρόφου του Μικ Τζάγκερ, Λ’ Ορεν Σκοτ.

Επαγγελματίες μέχρι το κόκκαλο, οι 70αρηδες πια, Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Τσάρλι Γουότς και Ρόνι Γουντ, ανακοίνωσαν την Μ. Τρίτη, τις νέες ημερομηνίες των συναυλιών τους στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία, στη θέση αυτών του Μαρτίου και του Απριλίου οι οποίες ακυρώθηκαν λόγω του θανάτου της Σκοτ καθώς ο ηγέτης της μπάντας ήταν συντετριμμένος.

Ετσι θα παίξουν στην Αδελαΐδα στις 25 Οκτωβρίου, στο Περθ στις 29 του ίδιου μήνα και την 1η Νοεμβρίου, στη Μελβούρνη στις 5 Νοεμβρίου, στο Χάνγκινγκ Ροκ στις 8, στο Σίδνεϊ στις 12 καθώς και στο Χόου Εστέιτ στο Χάντερ στις 15 και στο Μπριζμπέιν στις 18.

Θα ακολουθήσει, στις 22 Νοεμβρίου, η συναυλία στο Οκλαντ της Νεάς Ζηλανδίας με την οποία λογικά κλείνει η παγκόσμια περιοδεία «14 On Fire» των Stones.

Οπως έγινε γνωστό μόλις το 1% όσων είχαν αγοράσει εισιτήρια για τις συναυλίες του Μαρτίου και του Απριλίου ζήτησαν τα λεφτά τους πίσω. Οι υπόλοιποι περίμεναν την ανακοίνωση για τις νέες ημερομηνίες, που έγινε τελικά τη Μ. Τρίτη.

Πολλοί ωστόσο είχαν σπεύσει να προδικάσουν το άδοξο τέλος των ζωντανών θρύλων της ροκ μετά την τραγωδία της Σκοτ, που συντάραξε τον Τζάγκερ και διέκοψε απότομα την πολυδιαφημισμένη τουρνέ της μπάντας στην Ωκεανία, λίγες ώρες προτού αυτή ξεκινήσει.

Ωστόσο οι Stones επιδεικνύουν εντυπωσιακή ψυχραιμία και πείσμα, αποφασίζοντας να επιστρέψουν στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία, αφού πρώτα θα έχουν περάσει και από την Ευρώπη: Στις 7 Ιουνίου δίνουν μεγάλη συναυλία στην Ολλανδία, για να ακολουθήσoυν η Μαδρίτη στις 25 και το Βέλγιο στις 28 του μήνα.

Θα είναι οι πρώτες συναυλίες σε ευρωπαϊκό έδαφος – πλην Βρετανίας – ύστερα από επτά χρόνια για τους γερόλυκους της ροκ.