Κατηγορηματικός ότι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου στη Βουλή δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από τον έλεγχο νομιμότητας του διορισμού τους και τον έλεγχο για τον εντοπισμό τυχόν πλαστών δικαιολογητικών είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο του Κυριάκου Μητσοτάκη διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση που του είχε απευθύνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, μετά την ψήφιση τροπολογίας στον Κώδικα Μετανάστευσης με θέμα την αξιολόγηση αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων σε βουλευτικά γραφεία.

Ο βουλευτής καλούσε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επιβεβαιώσει ότι η συγκεκριμένη κατηγορία αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων δεν θα εξαιρεθεί από τμήματα του ελέγχου που υφίστανται όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και θα αξιολογηθεί-ελεγχθεί με βάση τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες που ισχύουν για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή, στις 9 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στην έκδοση εγκυκλίων με τις οποίες έχουν κληθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν αρχικά σε επικαιροποίηση του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων και εν συνεχεία σε έλεγχο γνησιότητας των πιστοποιητικών και στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτό και στοιχειοθετούν τη νομιμότητα του διορισμού ή της πρόσληψής τους και της υπηρεσιακής τους κατάστασης.

«Για τους υπαλλήλους που βάσει των κείμενων διατάξεων αποσπώνται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προκειμένου εν συνεχεία να διατεθούν σε Γραφεία Βουλευτών και Ελλήνων Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και στα γραφεία κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διατηρείται η υπηρεσιακή τους εξάρτηση με την υπηρεσία προέλευσής τους, στην οποία άλλωστε τηρείται το προσωπικό τους μητρώο και η οποία εν προκειμένω είναι αρμόδια να προβεί στις προβλεπόμενες στις ως άνω εγκυκλίους ενέργειες» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Τονίζει, τέλος, πως «κατά συνέπεια, ο έλεγχος νομιμότητας και ο εντοπισμός πλαστών δικαιολογητικών αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους χωρίς εξαιρέσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από