Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει στην κυβέρνηση απαντά ο Φώτης Κουβέλης σε ενδεχόμενη πρόσκληση του πρωθυπουργού, ενώ προειδοποιεί πως αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική, οι Προεδρικές εκλογές είναι το απώτατο όριο του βίου της.

«Η εκλογή για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό, διαδικαστικό θέμα. Δεν είναι αυτόνομο πολιτικά. Συνδέεται με τις ασκούμενες πολιτικές και με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Επειδή, λοιπόν, οι πολιτικές είναι αυτές που είναι, εκτιμώ ότι δεν μπορεί από την παρούσα Βουλή να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των 180 ψήφων για την εκλογή Προέδρου» αναφέρει ο κ. Κουβέλης στη Realnews.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αφήνει αιχμές ότι η Ελιά προωθείται από συγκεκριμένα συμφέροντα, στην αντίληψη μίας «βολικής, διαχειριστικής Κεντροαριστεράς», και ότι το κόμμα του και ο ίδιος αντιμετωπίζονται εχθρικά «επειδή δεν δέχτηκε να συστρατευτεί στο μοντέλο της Κεντροαριστεράς που της υπεδείχθη».

Τέλος, για την υπόθεση Μπαλτάκου λέει ότι δεν αρκεί η παραίτηση για να κλείσει ο φάκελος που άνοιξε και τονίζει ότι περιμένει εξηγήσεις.