Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας «είναι η ανεργία και ο δήμος πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτό», λέει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, λέγοντας πως στόχος του εάν επανεκλεγεί θα είναι η «δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας στην πόλη».Αφήνοντας αιχμές για υποψηφίους που «βγήκαν από κομματικό θερμοκήπιο», ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αναφέρει ότι «απέδειξε πως δεν είναι κόμματικός υποψήφιος».

«Ζητώ μια δεύτερη θητεία για να βάλουμε τα θεμέλια για την Αθήνα του 2020» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλέοραση του ΑΠΕ ΜΠΕ. «Το ζητούμενο ήταν, σε ένα δήμο και μια πόλη όπου έχουν δοκιμασθεί οι δημότες με τον τρόπο που έχουν δοκιμασθεί μέσα στην κρίση, να αλλάξει ο τρόπος διακυβέρνησης της πόλης. Να μπουν τα θεμέλια της εξυγίανσης του δήμου. Να βάλουμε μπροστά το στρατηγικό σχέδιο για την πόλη. Κι επειδή αυτό δεν μπορούσε να γίνει μέσα σε τρία χρόνια και τρεις μήνες, ζητάω μια δεύτερη θητεία που θα φθάσει μέχρι το 2019, για να μπορούμε πλέον να μιλάμε για την Αθήνα του 2020» σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τονίζει με έμφαση ότι απέδειξε πως «δεν είμαι κομματικός υποψήφιος. Γιατί αν «ανήκεις» σε πολλούς, στην ουσία δεν ανήκεις σε κανέναν. Και το ξέρουν όλοι αυτοί. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και είναι μια απάντηση σε όσους, όντας υποψήφιοι που βγήκαν από ένα κομματικό θερμοκήπιο, προσπαθούν να κολλήσουν αυτή τη ρετσινιά και στους άλλους».

Ο κ.Καμίνης ερωτηθείς που πέτυχε και που απέτυχε στην πρώτη του θητεία τονίζει: «Καταφέραμε να εξυγιάνουμε οικονομικά το δήμο, να τον εξυγιάνουμε εν πολλοίς διοικητικά, να στηρίξουμε τον κόσμο που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση –τουλάχιστον αυτούς που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο και αυτούς που έχουν βρεθεί στο δρόμο, να φέρουμε ευρωπαϊκούς πόρους για να μπορέσουμε να κάνουμε έργα. Κάναμε τα πρώτα πολύ σημαντικά βήματα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση δώσαμε ένα δείγμα έμπρακτης αντίστασης απέναντι στο μίσος, στο ρατσισμό, στη ξενοφοβία…Δεν κατάφερα να καταβάλλω το βασικό αντίπαλο ενός δημάρχου. Αυτό είναι η γραφειοκρατία, η πολυνομία, όλο το πλέγμα ρυθμίσεων, συνηθειών, ηθών που κάθονται σαν βρόγχος στο λαιμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βεβαίως των Αθηναίων. Αυτό δεν το δαμάσαμε».

Στόχος του δημάρχου Αθηναίων αν επανεκλεγεί είναι «να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στην πόλη. Ήδη έχουμε αρχίσει ένα μεγάλο πρόγραμμα 25 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους και θα πρέπει να ανοίξει μια δυναμική. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, αυτή τη στιγμή, είναι η ανεργία και ο δήμος πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτό».

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις των ανθυποψηφίων του ότι λειτουργεί ως «διαχειριστής της πολυκατοικίας» ο κ.Καμίνης τονίζει : «Εγώ το θεωρώ τίτλο τιμής. Το γεγονός ότι μου αναγνωρίζεται ότι διαχειρίστηκα σωστά τα λεφτά των φορολογουμένων, είναι τίτλος τιμής. Αν το είχαν κάνει κι άλλοι στο παρελθόν -έχουμε δείγματα κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος- η Ελλάδα δεν θα είχε φθάσει εδώ. Ας είχε μερικούς διαχειριστές πολυκατοικίας σε υπεύθυνες θέσεις και δεν θα ήμασταν εδώ αυτή τη στιγμή.»

Αναφερόμενος στις προσπάθειες του δήμου για την πάταξη της εγκληματικότητας ο κ.Καμίνης σημειώνει ότι «το θέμα της ασφάλειας στο Ιστορικό και Εμπορικό Κέντρο προχωρά εδώ και καιρό πολύ καλύτερα. Έχουμε και μια καλή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Προχωρά και στις γειτονιές καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι, εάν περιορισθεί η εγκληματικότητα στο Κέντρο, αυτομάτως θα σπρωχθεί στην περιφέρεια. Πρέπει να υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός.

Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να κρατήσουμε την πόλη καλά φωτισμένη. Τον τελευταίο καιρό δεν το είχαμε κατορθώσει. Λόγω της γραφειοκρατίας -τώρα λύνουμε το ζήτημα- εκκρεμεί εδώ και δυόμισι χρόνια ένας τεράστιος διαγωνισμός επτά εκατομμυρίων ευρώ για να γεμίσουμε όλη την πόλη με λαμπτήρες led. Τα λεφτά υπάρχουν, ο διαγωνισμός τρέχει, αλλά δυστυχώς λόγω της γραφειοκρατίας έχουμε μείνει πίσω».

Ερωτηθείς για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού ο κ.Καμίνης υποστηρίζει ότι πρέπει να μείνει «έξω από την προεκλογική εκστρατεία. Διότι προσφέρεται για πάρα πολύ μεγάλη δόση δημαγωγίας και λαϊκισμού. Το ΠΔ που με εντολή του νομοθέτη εκπόνησε ο δήμος δεν προβλέπει ότι θα κατεδαφισθεί το γήπεδο της λεωφόρου, πριν υπάρξει νέο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό. Εάν είμαι εγώ μετά δήμαρχος θα παρουσιάσω με έναν πολύ συγκροτημένο τρόπο τα υπέρ και τα κατά τόσο της λύσης του Βοτανικού, όσο και της λύσης που έχω ακούσει για τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Δεσμεύομαι να παρουσιάσω στους Αθηναίους και τα δυο και να τους πω: Επιλέξτε».