Σε δικαστικό διακανονισμό ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων με την αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor Corp. έφτασε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και θα ανακοινώσει τη συμφωνία ακόμα και μέσα στην Τετάρτη.

Ο συμβιβασμός αφορά τη δικαστική διαμάχη του αμερικανικού κράτους με την αυτοκινητοβιομηχανία και σχετίζεται με την υπόθεση της ακούσιας επιτάχυνσης των οχημάτων της, που, το 2009 την είχε αναγκάσει να προβεί στην ανάκληση εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Πηγές που έχουν γνώση των λεπτομερειών του διακανονισμού δήλωσαν στο CNN ότι η Toyota με αυτή τη συμφωνία αναμένεται να αποφύγει τη δικαστική δίωξη καθώς η εταιρεία είχε κατηγορηθεί από το γραφείο του Εισαγγελέα στο Μανχάταν ότι παραπλάνησε τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, παρότι υπήρχαν καταγγελίες αμερικανών καταναλωτών σχετικά με το θέμα της ακούσιας επιτάχυνσης.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία το περασμένο έτος κατέβαλε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε οικονομικές αποζημιώσεις που σχετίζονται με την ανάκληση των οχημάτων του 2009.