Για την πρόοδο που καταγράφεται στο αίτημα της επιστροφής των ελληνικών γλυπτών ενημέρωσε τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνδέσμου για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ.

Ο υπουργός συζήτησε μαζί του για την ανανέωση της στρατηγικής διεκδίκησης, καθώς και για τα επόμενα βήματα που θα οριστικοποιηθούν μετά την επικείμενη συνάντησή του και με την Ελληνική Συμβουλευτική Επιτροπή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε ανακινήσει τον περασμένο Φεβρουάριο ο αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνι, ο οποίος είχε κάνει δύο φορές δηλώσεις υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Από το Βερολίνο όπου βρισκόταν για την προώθηση της ταινίας του «Μνημείων άνδρες» (The Monuments Men), είχε πει: «Εχετε πολύ καλά επιχειρήματα για να στηρίξετε το αίτημα της επιστροφής στην Ελλάδα. Ισως δεν θα ήταν κακό να επιστρέφονταν. Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα. Πιστεύω ότι θα ήταν ένα πολύ δίκαιο και πολύ ωραίο πράγμα. Ναι, νομίζω ότι είναι αυτό που πρέπει να κάνει (η Βρετανία»).

Τρεις ημέρες αργότερα, επανήλθε στο ζήτημα, αυτή τη φορά από το Λονδίνο: ζήτησε να διεξαχθεί «μια ανοικτή συζήτηση» για το θέμα και σημείωσε ότι τόσο το Βατικανό όσο και το Μουσείο Γκετί έχουν επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας που κατείχαν.

Ο Τζορτζ Κλούνι έθεσε το ερώτημα «κατά πόσον τα κομμάτια ενός έργου τέχνης πρέπει να ενώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που κοιτάς και σκέφτεσαι ότι ίσως είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνει» πρόσθεσε ο ηθοποιός, στις δηλώσεις του οποίου υπερθεμάτισαν οι παριστάμενοι συνάδελφοί του Μπιλ Μάρεϊ και Ματ Ντέιμον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από